Saksa jalgpallistaar Özil annetab MMi võidu eest saadud rahast osa Brasiiliale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesut Özil
Mesut Özil Foto: SCANPIX

Selle nädala esmaspäeval tähistati Saksamaal oma riigi jalgpallikoondise maailmameistriks saamist.

Staarjalgpallur, 25-aastane Mesut Özil teatas, et annetab osa meistritiitli eest saadavast 440 000 eurost Brasiiliasse, mitte Gazasse, kirjutab Helsingin Sanomat.

Maailma meedias levis eile jutt, et Özil annab raha Iisraeli ja Hamasi konflikti tõttu Gazas kannatada saanud laste abistamiseks.

Özili esindaja eitas, et staar plaanib Gazale raha annetada. Eile ilmus Özili Facebooki leheküljele, et ta annab raha Brasiilia lastehaiglale.

Valeuudis läks liikvele väljaande Middle East Monitor uudisest, mida erinevad väljaanded valesti tõlgendasid.

Saksamaa jalgpallikoondise liikmetest igaüks sai maailmameistritiitliga 440 000 eurot võiduraha.

Türgi juurtega Özil on moslem, kes tekitas MMil furoori sellega, et keeldus kätlemast Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) ametnikku, kes pooldab Iisraeli rünnakuid Gazale.

Enne finaalmängu Argentinaga retsiteeris Özil lõike koraanist ning pärast Saksamaa võitu tänas Allahi.

Özil siiski ei paastaunud ramadani ajal, mis sel aastal langes MMi ajale.

Keskväljakumängija Özil suundus möödunud hooajal Hispaania Real Madridist Londoni Arsenali. Özili eest makstud üleminekusumma, 42 miljonit naela (54 miljonit eurot) on seni Arsenali poolt suurim mängija eest makstud summa. Samas ka suurim Saksa mängija eest makstu.

Teised moslemi päritolu MMi mängijad on annetanud raha Gazale, mis on islamistliku organisatsiooni Hamas kontrolli all.

Palestiina võimude sõnul on Gazas nädal kestnud Iisareli õhurünnakutes hukkunud 207 palestiinlast. Kolm neljandikku neist on tsiviilelanikud ning neljandik lapsed.

Gazas võimul olev islamistlik Hamas keeldus teisipäeval Egiptuse pakutud vaherahust. Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu teatas, et Iisrael laiendab Gaza suunas sõjategevust. Hamasi raketirünnakus on hukkunud üks iisraellane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles