Koondisemängudega alustav Veideman: mängunälg on suur

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste korvpallikoondise eest homme oma selle suve esimese mängu tegev Rain Veideman tunnistas täna pärast esimest trenni uues Tondiraba hallis, et võimas saal tekitab mänguisu.

Eesti korvpallikoondis võõrustab homsest kolmapäevani kestval Tallinn Cupil Austria koondist ja USA üliõpilaste meeskonda. Täna tegi Eesti rahvusmeeskond esimese trenni uues saalis ja koondisega treeninud Rain Veideman jäi saaliga rahule. «Selline tunne on nagu VTB Ühisliiga mäng oleks tulemas,» rääkis Veideman pärast tänast treeningut, «seal liigas me mängisime alati korralikes saalides ja see on siin ka võimas asi püsti pandud.»

Samas tunnistas Kalev/Cramos mängiv Veideman, et uue saaliga harjumine võtab aega ning seetõttu on turniiril kõigil meeskondadel võrdsed võimalused. «Nagu näha oli, siis visked täna väga sisse ei läinud, aga eks esimene trenn on alati omamoodi. Samas välissaalides ei ole ka nii, et lähed ja kohe paned. Seal tuleb ka ikka harjuda,» muljetas Veideman.

Kalev/Cramos mängiv Veideman on koondisega küll juba kuu aega trenni teinud, ent esimese mängu saab kirja alles homme. Veideman kinnitas, et on heas vormis. «Tunne on hea ja tahaks juba mängida. Tahaks just vähe otsustavamaid asju mängida kui niisama trennis,» rääkis Veideman ja lisas, et suve eel oli juba varasemalt kokku lepitud, et ta ühineb koondise mängudega just koduseks turniiriks.

Sel suvel Läti, Taani ja Venemaaga mänginud koondise B-koosseisu kohta oli Veidemanil ainult kiidusõnu öelda. «Ühtegi halba sõna pole öelda. Ma ei tea, kas seda täna siin kõrvalt oli näha, aga trennis on kogu aeg kõva andmine platsil ja ei lasta kellelgi lihtsalt läbi minna, et mine viska. Kõik tahavad ja püüavad hoolega ja konkurentsi on meeskonna sees näha küll,» kiitis Veideman.

Eesti korvpallikoondist ja uut Tallinn Arenat saavad huvilised näha juba homme, mäng Austriaga algab kell 20.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles