Eesti saadab aerutamise MMile rekordkoondise

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Karlson.
Joosep Karlson. Foto: Erakogu.

Moskvas, Krõlatskoje veespordikanalil avatakse täna õhtul aerutamise maailmameistrivõistlused, mis kestavad pühapäevani ja kus teevad kaasa 69 riigi sportlased. Eesti on esindatud viimaste aegade suurima delegatsiooniga: viis sportlast teevad kaasa kaheksal distantsil.

Eestlased alustavad neljapäeval, kui ühekanuul teeb täiskasvanute tiitlivõistlustel debüüdi Joosep Karlson. Mullu juunioride EM-il 5. ja MM-il 9. koha saanud Karlson on kogemusi omandamas nii 1000m kui 5000m ühekanuul.

Samuti alustavad Eesti kõige suuremad lootused Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi oma põhidistantsil 1000m kahesüstal. Mõlemad on sellel hooajal näidanud head minekut ka ühepaatidel - Tootsi oli MK-etapil kuues ja Alupere U23 klassi MM-il viies. Kahesüstal lõpetati MK-etapp 6. kohaga.

Mõlemad mehed teevad MM-il kaasa veel teiselgi distantsil - Tootsi läheb kaitsma mulluse MM-i 8. kohta 500m ühesüstal ja Alupere koos Kaspar Sulaga sama distansti kahesüstal. Alupere läheb joonele veel 200m ühesüstade sprindis. Ühekanuul teeb Tanel Heli kaasa nii 200m kui 500m distantsidel.

MM-i otsustavad finaalid toimuvad meie jaoks laupäeval ja pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles