Ida-Euroopa suurimale rulluisumaratonile oodatakse 2000 osalejat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rulluisumaraton
Tartu Rulluisumaraton Foto: Aldo Luud/ Õhtuleht

8. augustil sõidetakse Tartus ja Tartumaal Ida-Euroopa ja Põhjamaade suurim rulluisuvõistlus SEB 4. Tartu Rulluisumaraton. Oma nime on sündmusele kirja pannud juba üle poole tuhande spordisõbra.


Eelmisel aastal finišeerus kahel distantsil kokku 1279 rulluisutajat ja korraldajad usuvad, et sel aastal saab see number ületatud.

Klubi Tartu Maratoni sekretariaadi juht Aet Nurk sõnab, et selle aastast registreerumist on tublisti mõjutanud kuum ilm ja pigem mõeldakse külmale dušile kui rulluisumaratonile.

«Seda enam on suur heameel näha, et kergliiklusteedele uisutajaid siiski jagub ning treenimine käib täie hooga. Kindlasti on oma osa ka selles, et rulluisutamine sobib väga erinevatele inimestele ja seda ei ole väga kallis harrastada,» räägib Nurk. Ta lisab, et sel aastal oodatakse osalema pea 2000 suurt ja väikest rulluisutajat, mis on märkimisväärselt enam kui eelmisel aastal.

Spordisõbrad saavad 8. augustil valida hea teekattega 15km ja 36km radade vahel. Mõlemad distantsid saavad stardipaugu Tartus Narva mnt ja Jänese tänava ristis asuvast võistluskeskusest ning samas kohas ületatakse ka finišijoon. Rajad on korraldajate sõnul sobivad nii algajatele kui juba kogenud rulluisutajatele, mis peaks tagame toreda elamuse kõigile.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles