Niit: jätsin endast kõik rajale

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zürichis toimuva kergejõustiku EMi teine päev.
Zürichis toimuva kergejõustiku EMi teine päev. Foto: Mihkel Maripuu

Zürichis toimuval kergejõustiku EMil sai Marek Niit 400 m jooksus 45.80ga oma poolfinaalis neljanda koha. Päeva üheksanda ajaga eestlane finaali ei jõudnud. Niidu enda sõnul ta midagi kahetsema ei jää, kuna suutis endast maksimumi anda.

«Nii palju, kui mul üldse sees oli, endast ka rajale jätsin. Läks nii nagu läks,» rääkis Niit vahetult pärast jooksu. Sprinter tunnistas, et sellel hooajal ei õnnestunud tal piisavalt palju 400 meetrit harjutada. «Mind lihtsalt ei jätku viimaseks 50 meetirks. Eks nüüd olen jälle targem.»

Homme seisab Niidul ees aga 200 meetri eeljooks. Seda, kui palju eestlane seal endast välja paneb, selgub alles hommikul. «Starti lähen kindlasti, aga kas ma seal ka jooksma hakkan – seda ma veel ei tea. Ma arvan, et mind lihtsalt ei jätku, pole võimalik endast 100 protsenti välja panna, kuna panustasin 400 meetrile,» selgitas Niit.

400 m finaali jõudsid britid Martyn Rooney, Conrad Williams ja Matthew Hudson-Smith, hispaanlane Samuel Garcia, Iisraeli jooksja Donald Sanford, Poola esindaja Jakub Krzewina ja sakslased Kamghe Gaba ning Jonathan Borlee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles