Kaspar Taimsoo püstitas kiikingus Guinnessi rekordi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti paarisaerulise neljapaadi eessõudja Kaspar Taimsoo püstitas nädalavahetusel Järvakandis kiikingu lahtistel meistrivõistlustel Guinnessi rekordi, kui ta kiikus üle võlli 7.08 meetrise kiigega.

«Tegin täna kiikingus uue Guinnessi maailmarekordi. Aisa pikkuseks sätiti 7 m ja 8 cm ja ületasin vanat rekordit 5 cm. Aitäh korraldajatele vägeva päeva eest!» kirjutas Taimsoo oma Facebooki lehel.

Tegemist oli neljandate järjestikuste Raplamaal Järvakandis läbi viidud võistlustega «Rapla maakonna lahtised karikavõistlused kiikingus 2014». Meeste võistlusklassis võistles 10 meest, kellest 7 kiikusid üle 6 meetri.

1. Ants Tamme - 7,03

2. Kaspar Taimsoo - 6,98

3. Raimo Merekivi - 6,93

4. Aigar Hansen - 6,63

5. Tarvo Turja - 6,63

6. Joosep Männik - 6,48

7. Leo Lindman - 6,03

Lisaks meeste võistlusklassile oli tugevaid võistlejaid ka naiste ning neidude ja noormeeste võistlusklassis. Võistlus oli väga tugev. Eesti rekordeid püüti lüüa kuni 12 aastaste tüdrukute ning poiste vanuseklassis, 13-16 neidude klassis, ning 50+ seeniorite vanuseklassis.

Võistluse võitis taktikaliselt Ants Tamme, tulemusega 7,03 meetrit, korrates taas Eesti rekordit (22.06.2012 - tol korral puudus aga eelnev Guinnessi katse registreering ning sellest ei saanud Guinnessi rekordit) ning purustades 21. augustil 2004 püstitatud Guinnessi rekordi - 7,02.

Teisele kohle tuli Kaspar Taimsoo tulemusega - 6,98 meetrit. Kahjuks said tal võistluskatsed otsa, kuid pärast võistlust proovis ta ületada kõrgust 7,08 meetrit, mis tal ka hästi õnnestus.

Sellega püstitas ta uue tulemuse, millest peaks kõigi eelduste kohaselt saama uus Guinnessi rekord.

Juba sel nädalal tuleb Taimsoo starti Amsterdamis algaval sõudmise MMil. Neljapaadi eelsõit on kavas pühapäeval. Medaleid jagavad neljapaadid järgmise nädala laupäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles