Neljapaat alustab medalijahti, kahepaat sihib hooaja parimat

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. ja 2014. aastal sõitsid neljapaadis koos Kaspar Taimsoo (paremal), Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap. Tänavuse hooaja esimeseks MK-etapiks istutakse peaaegu samas koosseisus taas ühte paati - Raja asemel on koosseisus Joosep Laos.
2013. ja 2014. aastal sõitsid neljapaadis koos Kaspar Taimsoo (paremal), Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap. Tänavuse hooaja esimeseks MK-etapiks istutakse peaaegu samas koosseisus taas ühte paati - Raja asemel on koosseisus Joosep Laos. Foto: Fred Killing

Homme tehakse Amsterdamis algust tänavuse sõudmise MMiga. Kohe avapäeval on võistlustules ka eestlaste suurim lootus, kui kavas on meeste paarisaerulise neljapaadi eelsõidud.

Mullusel MMil viienda koha saavutanud neljapaat koosseisus Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo on tänavusel hooajal liikunud tõusvas joones ja viimati Luzernis toimunud MK-etapil saavutati mäletatavasti teine koht.

«Viljandis laagris sujusid asjad hästi, tegime tehnilist tööd ja ka väga palju kiiruslikku tööd. Minu hinnangul on paat tehniliselt praegu väga tugev,» sõnas Taimsoo eile enne Amsterdami poole teele asumist. «Konkurentidest meil puudust kindlasti ei ole, paatkondasid, kes medali peale konkureerivad, on peaaegu kaks finaalitäit.»

Paarisaerulise kahepaadi Tõnu Endreksoni ja Andrei Jämsä hooaeg ei ole seni ootuspäraselt kulgenud, kõrgematest kohtadest on tulnud suu puhtaks pühkida. MMil loodetakse teha aga tänavune parim võistlus. «Senine hooaeg on läinud tõepoolest üle kivide ja kändude, aga praegu oleme saanud suhteliselt stabiilselt treenida. Ma usun, et siit peaks tulema hooaja parim start. Esimese kuue seas on väga tihe konkurents. Meie edasiminek võiks tulla suhteliselt tehnilise libisemise ja koostöö pealt,» sõnas Endrekson.

Lisaks osaleb MMil naiste kahepaat Kaisa Pajusalu – Mariliis Reinkort ning parasõudja Tõnis Vihmand. Neljapaadi eelsõitudega tehakse pühapäeval algust Eesti aja järgi kell 17.30. Meeste ja naiste kahepaadid teevad oma avastardi esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles