Kaidi Kivioja testis esmakordselt oma võimeid triatloni eliitsarjas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja ujumisdistantsil.
Kaidi Kivioja ujumisdistantsil. Foto: Jüri Suurkivi

MM-sarja eelviimasel etapil Stockholmis jagas maailma triatloniparemik seekord punkte sprindidistantsil, kus naiste arvestuses tegi kaasa ka eestlane Kaidi Kivioja. Võitjaks tulnud ameeriklanna Sarah Groffile kaotas 46. lõpetanud Kivioja seitsme minutiga.

Esmakordselt triatlonimaailma kuninglikus eliitsarjas kaasa löönud Kiviojale oli eilne võistlus ennekõike heaks võimaluseks võrrelda oma hetketaset maailma absoluutse paremikuga, kelle hulgas, tõsi küll, polnud Stockholmis kohal sarja tänavust üldliidrit Gwen Jörgenseni.

Rootsi etapil näitas ennast seekord päevakangelasena Jörgenseni kaasmaalane Sarah Groff, kes taktikaliselt tugeva ratta- ja jooksuetapi toel tõusis esmakordselt MM-sarjas poodiumi kõrgeimale astmele. Võiduaeg 1:03:00 oli täpselt 7 minuti ja 1 sekundi jagu kiirem 46. võistlejana finišijoone ületanud Kiviojast.

Meeste MM-sarjas on maailmameistritroonile teed tagasi leidmas vennad Brownleed, kellele Stockholmis toimunud etapp tõi taaskord kaasa väärt kaksikvõidu. Nagu mitmel varasemalgi korral, töötasid Suurbritanniast pärit vennad nüüdki enamuse etapist käsikäes, suutes otsustava vahe konkurentidega sisse teha juba lühikese rattaetapi käigus.

Enam kui pooleminutilise eduga jooksurajale sööstnud Brownlee-vendasid vihmases Stockholmis keegi enam ohustama ei pääsenud ning ajaga 0:57:31 läks etapivõit seekord lõpus pisut nobedamalt liikunud Jonathanile. Alistair jäi vennast maha napi kuue sekundiga. Kolmandaks suutis ennast tihedast jälitajate grupist murda saklane Gregor Bucholz, kellele see oli esimeseks MM-sarja poodiumikohaks.

Nädal enne finaaletappi Edmontonis on üldseis meeste arvestuses intrigeerivalt lahtine, kuna punktitabeli eesotsas troonivate hispaanlase Javier Gomezi ja Jonathan Brownlee vahe on kõigest 282 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles