Hamilton: Rosberg sõitis mulle meelega otsa

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Täna jagati Vormel-1 sarjas punkte Belgias Spa-Francorchampsi ringrajal, kus esimesel ringil käis tihe rebimine Nico Rosbergi ja Lewis Hamiltoni vahel, mis lõppes briti jaoks võistluse katkestamisega. Nimelt riivas Rosbergi masina esiots Hamiltoni tagumist vasakut rehvi, mis seetõttu purunes. Pettunud Hamiltoni sõnul oleks Rosberg justkui meelega talle otsa sõitnud.

«Meil oli just koosolek sellel teemal ja ta põhimõtteliselt ütles, et ta tegi seda meelega,» rääkis Hamilton. «Ta ütles, et ta tegi seda meelega, kuigi oleks võinud seda avariid vältida. Rosberg rääkis, et ta tegi seda, et mulle midagi tõestada,» lisas ta.

Rosbergi sõnul oli ta britist lihtsalt kiirem ja pidi selle olukorra ära lahendama. «Antud hetkel olin ma temast lihtsalt kiirem ja pidin olukorda ära kasutama,» nentis Rosberg. «Ma ei näinud mingeid riske temast mööda sõites, seega miks ma poleks siis pidanud proovima,» lisas sakslane.

Mercedese Toto Wolffi sõnul oleks Rosberg saanud avariid vältida. «Toimus avarii, mida oleks saanud vältida. Nico ründas Hamiltoni ja ta poleks pidanud seda tegema,» kommenteeris Wolff juhtunut.

Tänase etapi võitis viiendalt positsioonilt startinud austraallane Daniel Ricciardo. Poodiumi teisele astmele tõusis parimalt kohalt startinud sakslane Nico Rosberg ning kolmandaks sõitis end kuuendalt positsioonilt alustanud soomlane Valtteri Bottas.

Üldarvestus on tabeli liider 220 punktiga Rosberg, kellele järgnevad 191 punktiga Hamilton ja 156 punktiga Ricciardo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles