Sillamäe sekkus taas kullamängu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia peatreener Marko Kristal
Levadia peatreener Marko Kristal Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpalli meistriliiga tänavune hooaeg muutus 26. vooru järel veelgi põnevamaks – pärast tiitlikaitsja Levadia ootamatult kindlat 0:3 kaotust Sillamäe Kalevile mahub esikolmik kahe ja esinelik – Flora, Levadia, Kalju ja Sillamäe – vaid kuue punkti sisse. Nende selja taga luurab liidrist üheksa punkti kaugusel oma medalivõimalust veel ka Tallinna Infonet.

Sillamäelased korraldasid pealinlastele Kadriorus külma duši juba mängu 35. sekundil, kui meistriliiga suurim väravakütt Jevgeni Kabajev palli Levadia võrku saatis. See lõi tiitlikaitsjad niivõrd rivist välja, et oma mängu enam ei leitudki. «Kes rohkem tahtis, see täna võitis,» võttis Levadia peatreener Marko Kristal toimunu kokku. «Meil oli häälestumisega suuri probleeme – mitte ainult esimesel, vaid ka teisel poolajal. Muidu on nagu tahtmist olnud, täna mitte... Hea küll, lasime endale kiire värava lüüa, kõik eksivad, aga peame ka niisuguses olukorras mängu tagasi tulema,» leidis Kristal.

Levadia suutis vastaste väravat ohustama hakata alles mängu lõpupoole, kuid seda tehes unustati kaitsetöö ja ridamisi häid vasturünnakuid korraldanud Sillamäe realiseeris neist kaks – täpsed olid vahetusmehed Jaroslav Kvassov ja Aleksandr Dubõkin. «Teadsime, kuidas nad mängivad, midagi üllatavat meie jaoks ei olnud, aga nad olid individuaalselt paremad, palliga enesekindlamad, kaitses tugevad. Kas meil üldse häid momente oligi... Vist mitte. Vaimne väsimus? Eelmises mängus lõime seitse väravat, millest me siin nädalaga ikka ära väsisime. Kui tahad meistriks tulla, siis niimoodi mängida ei saa!» kirus Kristal.

Sillamäe peatreener Sergei Frantsev ei soovinud pärast mängu tiitlijahist rääkida, vaid keskendus oma hoolealuste kiitmisele. «Ma ütleksin siinkohal nii: valmistuda tuleb lahinguks, aga võit sõltub juba jumala abist!» võttis juhendaja appi vene rahvatarkused. «Poisid mängisid oma potentsiaali täielikult välja. See võit on tunnustus neile, nad on niivõrd professionaalid, et valmistuvad ise hästi, minul pole siin palju teha. Pärast eurosarja olime raskustes, aga nüüd on seis taas hea,» lisas ta.

Levadia libastumise kasutas ära neljas viimases mängus võiduta jäänud Flora, kes sai Albert Prosa kübaratriki toel 3:0 jagu Paide Linnameeskonnast ja tõusis taas tabelijuhiks. «Meie kolm punkti on tähtsamad kui minu kolm väravat,» lausus Flora tänavune suurim täpsuskütt Prosa pärast kohtumist tagasihoidlikult. «Vahepealsed kehvad tulemused meie vaimule ei mõjunud – ega kõiki mänge ka võita ei saa. Nüüd on taas kõik võimalik,» kinnitas ta.

Tabeli tagumise poole seisukohalt olulises mängus oli Narva Trans kodus 4:1 parem Tallinna Kalevist, kusjuures Transi väravat kaitses Nikita Tokaitšuki vigastuse tõttu kurioossel moel terve kohtumise vältel väljakumängija Vitali Andrejev. Seejuures lõpetas ka Kalev mängu ilma väravavahita, kui Artem Levizi sai punase kaardi. Et kõik vahetused olid tallinlastel selleks hetkeks juba tehtud, asus postide vahele poolkaitsja Edwin Stüf.

Meistriliiga 26. voor

• Levadia – Sillamäe Kalev 0:3 (1. Kabajev, 78. Kvassov, 83. Dubõkin)

• Flora – Paide 3:0 (4., 66., 88. Prosa)

• Narva Trans – Tallinna Kalev 4:1 (32., 63. Škinjov, 79. Plotnikov, 85. Sinicins – 14. Omanidze)

Tabeliseis: 1. Flora 58 p, 2. Levadia 57, 3. Kalju 56, 4. Sillamäe 52, 5. Infonet 49, 6. Paide 28, 7. Trans 21, 8. Tammeka 18, 9. Tallinna Kalev 12, 10. Jõhvi 9

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles