Meeste kahepaat alustas MMi Amsterdamis tagasihoidlikult

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Jämsä (vasakul) ja Tõnu Endrekson.
Andrei Jämsä (vasakul) ja Tõnu Endrekson. Foto: Marko Saarm / Sakala

Amsterdamis jätkuval sõudmise MMil tegid eile avastardi Eesti kahepaadid. Meeste duo Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä ning naiste kahepaat Kaisa Pajusalu ja Mariliis Reinkort lõpetasid mõlemad oma eelsõidu viienda kohaga ja jätkavad vahesõidus.

Endrekson ja Jämsä tulid veele kolmandas eelsõidus, kus kuue paatkonna konkurentsis edestati vaid Lätit. Otse poolfinaali pääsenud Itaaliale (aeg 6.21,22) kaotasid eestlased 15,60 sekundiga. «1500 m peal läksid ikka teised eest ära ja juurde ei olnud midagi panna,» kommenteeris Eesti koondise peatreener Jaan Tults kahepaadi sõitu. «Võiks öelda, et lootused olid suuremad, kuna viimased treeningud ja muud näitajad olid liikunud paremuse poole. Praegu tundus, et toorest jõust jäi puudu.»

Naiste kahepaatide konkurentsis said Kaisa Pajusalu ja Mariliis Reinkort oma eelsõidus samuti viienda koha ja jätkavad võistlust vahesõidus. Eestlannad suutsid tihedas heitluses lõpuks edestada Norrat. Otse poolfinaali pääsenud Hiinale jäid eestlannad alla 40,33 sekundiga. «Sõitsin neil rattaga kõrval ja võib öelda, et tüdrukud jätsid suhteliselt hea mulje,» oli Tults rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles