Leedu võimas lõpuspurt tõi võidu Sloveenia üle ja esikoha alagrupis

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu viimasel veerandajal võidule vedanud Darjus Lavrinovic (vasakul) ja  Domen Lorbek.
Leedu viimasel veerandajal võidule vedanud Darjus Lavrinovic (vasakul) ja Domen Lorbek. Foto: SCANPIX

Hispaanias toimuval korvpalli MMil pidasid tän õhtuses viimases D-alagrupi mängus tõelise põnevuslahingu Leedu ja Sloveenia. Võimsa lõpuspurdi teinud leedulased võtsid napi 67:64 võidu ja said sellega alagrupis esimese koha.

Kohtumise avaveerand möödus tasavägiselt ja Leedu oli pärast seda kahepunktilises kaotusseisus, kui tablool olid numbrid 22:24. Poolajapausile minnes oli Sloveenia edu juba veidi suurem - 44:36. Kolmanda veerandaja lõpuks oli Leedu suutnud vahet vähendada vaid ühe punkti võrra ja Sloveenia edu oli 62:55.

Neljandal veerandajal kerkis aga Leedu kangelaseks Darjus Lavrinovic, kes alustas leedulaste lõpuspurti: seisult 55:62 tõi ta seitse punkti järjest ja 4.25 enne lõpuvilet oli tablool 62:62 viigiseis. Neljandal veerandajal visketabavusega hädas olnud sloveenlased pidid vaatama, kuidas tagaajajarollis olnud Leedu 1.19 enne mängu lõppu juba 66:62 juhtimas on ning alles 47 sekundit enne lõpuvilet tõi Sloveenia neljanda veerandaja ainukesed punktid Goran Dragic. Loetud sekundid enne kohtumise lõppu tõi Leedule veel punktilisa vabaviske tabanud Renaldas Seibutis ning mäng oligi lõppenud Leedu võiduga.

Leedu resultatiivseimaks oli 12 punktiga Jonas Valanciunas, Sloveenia suurimaks korvikütiks 14 punkti visanud Domen Lorbek.

Leedu võit tähendas, et D-alagrupi paremusjärjestus on järgmine: Leedu, Sloveenia, Austraalia ja Mehhiko (edasipääsejad), koju peavad sõitma Angola ja Lõuna-Korea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles