Neurokirurgi hinnang: koju pääsenud Schumacher ei suuda normaalsesse ellu naasta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Saksamaa meedia kaudu jõudis täna avalikkuseni uudis, et eelmise aasta lõpus raskelt kukkunud ja peale seda pikalt koomas olnud vormelilegend Michael Schumacher pääses lõpuks taastusravikeskusest koju. Heast uudisest hoolimata ei pruugi aga liigseks rõõmustamiseks põhjust olla: Soome väljaanne Iltalehti avaldas Helsingi haigla neorikirurgi Mika Niemelä hinnangu, mille järgi ei ole seitsmekordne F1 sarja maailmameister siiski võimeline enam normaalset elu elama.

«Ühel hetkel räägiti, et ta suudab silmapilgutustega suhelda ja seda vaid oma perekonnaliikmetega, aga tundub olevat üsna vähetõenäoline isegi see, et ta teadvusel on,» väitis Niemelä Schumacheri kohta, kes pärast eelmise aasta suusaõnnetust viibis pikalt Grenoble'i haiglas koomas, ent viidi suve alguses üle Lausanne'is asuvasse taastusravikeskusesse.

«Jah, tal oli tõsine ajuvigastus. Ta ei ole võimeline taastuma selliselt, et elada normaalset elu. Loomulikult soovin ma talle palju edu, aga samas olen näinud just selliseid patsiente, kellele ei saa üleliia palju lootust anda,» jäi Niemelä Schumacheri taastumise suhtes pessimistlikuks.

Helsingi haigla neurokirurg lisas, et Schumacheri seisund võib olla halvem kui loodetakse, sest vastasel juhul oleks tema mänedžer Sabine Kehm avaldanud kuulsa sakslase kohta rohkem informatsiooni ja fotosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles