Oscar Pistoriust mõrvas süüdi ei mõistetud, ees ootab maksimaalselt 15 aastat vangistust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius tänasel kohtuistungil
Oscar Pistorius tänasel kohtuistungil Foto: SCANPIX

Endine maailmakuulus kergejõustiklane Oscar Pistorius on pärast pikka kohtuprotsessi ning pausi taas kohtu ees ning saab teada oma lõpliku karistuse. Möödunud aasta veebruaris lasi ta maha oma sõbratari Reeva Steenkampi, kuid oma sõnul tegi ta seda kogemata, pidades naist murdvargaks. Täna teatas kohtunik, et Pistoriust ei mõisteta süüdi mõrvas, kuid endiselt võidakse ta süüdi mõista tahtmatut tapmises. Lõpliku otsuse teeb kohtunik teatavaks homme.

Tänasel kohtuprotsessil teatas kohtunik, et teise astme mõrvas Pistoriust süüdi ei mõisteta. Siiski võib ta süüdi jääda surma põhjustamises läbi ettevaatamatuse, mille eest on maksimaalselt võimalik määrata 15 aasta pikkune vangistus.

Kohtuniku sõnul ei teadnud Pistorius, et teisel pool vannitoa ust oli Steenkamp. Ta tulistas läbi ukse, et arvatavat murdvarast hirmutada ning ta ei saanud teada, et tema lasud tapavad inimese. Siiski tunnistas kohtunik, et Pistorius siirdus sinna ukse juurde laetud relvaga ning tal oli plaanis seda kasutada. Seega ei ole ta süüdi tahtlikus mõrvas, vaid ettekavatsemata tapmises.

Pärast lõunapausi tutvustas kohtunik otsuses selgitatud mõistet «mõistliku käitumisega inimene» ning leidis, et Pistorius ei rakendanud sellele mõistele vastavat käitumist. Kohtunik lisas, et Pistorius käitus ettevaatamatult.

Eesti aja järgi kell 15.30 teatas kohtunik, et protsess ja otsuse ettelugemine jätkuvad homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles