Võistluskeelust vabanenud Gatlin osaleb Eestis kahel võistlusel

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin
Justin Gatlin Foto: SCANPIX

2004. aastal Ateenas olümpiavõitjaks kroonitud, kuid 2006. aastal teistkordselt dopingu tarvitamisega vahele jäänud ning selle eest nelja aasta pikkuse võistluskeelu saanud ameeriklane Justin Gatlin teeb oma tagasitulekuvõistluse Eestis.

Gatlin osaleb 3. augustil Rakveres Kuldliiga etapil ning lisaks tuleb ta rajale ka 8. augustil Tallinnas, kirjutab New York Times.

Gatlini võistluskeeld lõppes eelmisel laupäeval, kuid Euroopa suuremad rahavõistlused ei soovi ameeriklast oma võistluste stardis näha.

«Olen tänulik, et leidus inimesi, kes uskusid minusse ja tahavad, et ma lõbustaksin nende riiki,» sõnas Gatlin.

Ameeriklase isiklikuks rekordiks 100 m jooksus on 9,85. Enne dopinguga vahele jäämist läbis ta distantsi ka 9,77ga, kuid see tulemus hiljem tühistati.

Ateena olümpiamängudel 100 m jooksu ning ka 4x100 m jooksus kuldmedali võitnud Gatlin on ka kahekordne maailmameister. 2005. aastal Helsingis võitis ta 100 ning 200 m jooksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles