Platini: olen haritud mees ega kavatsegi kallist kella loovutada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michel Platini.
Michel Platini. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liidu (UEFA) president Michel Platini teatas, et kavatseb eirata FIFA eetikakomitee korraldust ning jätab talle kingitud kuldkella endale.

Selle asemel teeb ta enda sõnul kella väärtusele vastava heategevusliku annetuse. «Ma olen haritud inimene. Ma ei anna kinke tagasi,» teatas Platini väljaandele The Guardian. «FIFA avalik pressiteade oli minu jaoks väga üllatav. Kõige parem oleks olnud meile helistada ja öelda, et eetikakomitee tegi sellise otsuse. Nad oleksid pidanud meile seda ütlema nelja kuu eest Brasiilias, kui kellad saime. Nemad teadsid enne kõiki teisi, et saame sellise kingi!» pahandas Platini. «Uurin, palju see kell maksis, ja teen vastava annetuse mõnele heategevuslikule organisatsioonile. Aga kingitust ma ei tagasta. Mind kasvatati teistmoodi.»

FIFA eetikakomitee palus hiljuti, et kõik 65 inimest, kes said enne suvist jalgpalli MMi Sao Paulos toimunud FIFA kongressil kingituseks eritellimusel valmistatud Parmigiani Fleurieri käekella, tagastaksid need ise 24. oktoobriks. Vastasel juhul ähvardas eetikakomitee ise kingituse tagasi nõuda, märkides, et selliste hinnaliste kinkide jagamine rikub reegleid. Käekella said 32 rahvusliku alaliidu juhti, 28 FIFA tegevkomitee liiget ja viis Lõuna-Ameerika alaliitude liiget. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles