Bundesliga hooaja algus üllatab uskumatu esikolmikuga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartust veidi suuremas Paderborni linnas on lahvatanud tõeline jalgpallibuum. Esmakordselt kõrgliigasse tõusnud jalgpalli esindusmeeskond on nelja vooru järel Bundesliga tipus.
Tartust veidi suuremas Paderborni linnas on lahvatanud tõeline jalgpallibuum. Esmakordselt kõrgliigasse tõusnud jalgpalli esindusmeeskond on nelja vooru järel Bundesliga tipus. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli tippliigades on ikka kombeks, et hooaja alguses suudavad tabeli tipus end näidata mitmed madalama profiiliga meeskonnad. Nii ka tänavu. Kõige jahmatavam seis on ilmselt Saksamaa 1. Bundesligas, kus nelja vooru järel hoiab esikohta äsja tugevaimasse seltskonda tõusnud Paderborn.

Esmakordselt kõrgliigas mängival Paderbornil on kirjas kaks võitu, kaks viiki ning kaheksa punkti. Samade punktide peal on veel kolm meeskonda, kuid parem väravate suhe annab esikoha hetkel just liiga uustulnukatele. Teisel kohal on hetkel Mainz ning kolmas on Hoffenheim. Sellist tabeliseisu septembri lõpuks ei ennustanud ilmselt mitte keegi. Tiitlikaitsja Müncheni Bayern on neljas, Leverkuseni Bayer viies, ning Dortmundi Borussia kümnes.

Inglismaa kõrgliigas hoiab viie vooru järel liidrikohta kaotuseta püsiv Chelsea, kellel koos 13 punkti. Üllatavalt hea hooaja alguse on teinud aga Southampton ja Aston Villa, kes hoiavad kümne silmaga vastavalt teist ja kolmandat kohta. Arsenal on neljas, Manchester City kuues, Tottenham üheksas, Liverpool 11. ja Manchester United 12. Newcastle United on kolme punktiga viimasel kohal.

Itaalias on liidrite Roma ja Juventuse kõrval veidi üllatuslikult kolmandal kohal Verona. Hispaania kõrgliiga esikolmiku moodustavad Barcelona, Valencia ja Sevilla. Tiitlikaitsja Madridi Atletico on neljas, Madridi Real aga seitsmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles