Tippsporti tagasi tulnud Tolmoff läheneb jõudsalt maailma paremikule

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff
Kati Tolmoff Foto: Andres Haabu

Euroopa karikaetapil Prahas jäi Kati Tolmoffi tulemuseks koht 5.-8. Veerandfinaalis mängis Tolmoff maailma edetabelis 15. kohal oleva Li Michelle vastu ning kaotas kolmes setis 21:17, 15:21, 21:12.

Tippsporti naasva Tolmoffi edetabeli koht on hetkel 261. Mäng Kanada sulgpalluriga oli pingeline. Turniiril esimesena asetatud Michelle võitis esimese geimi, kuid teises geimis suutis domineerida Tolmoff ja viia mängu otsustavasse geimi. Viimases geimis pani aga Michelle oma jõu ja vastupidavuse maksma ning võitis.

Kati Tolmoffi treener Mart Siliksaare sõnult tegi Kati suurepärase mängu. «See võistlus näitas, et alles pool aastat taas tipptasemel harjutanud Tolmoff on juba praegu mänguliselt maailma parimatele väga lähedal. Veerandfinaalis jäi kolmanda geimi lõpus puudu füüsilisest jõust,» kommenteeris Siliksaar.

«Kuna Kati on suurde sporti tagasi tulemas ja ei oma veel otse põhitabelisse pääsemiseks piisvalt edetabeli punkte, tuli mängida kaks tugevat mängu ka kvalifikatsioonis. Sel põhjusel ei jätkunud täna otsustavatel hetkedel piisvalt jõudu. Kuid on hea meel näha, et maailma abosluutne tipp ei ole enam kaugel,» lisas ta.

Tšehhis saavutatud tulemusega peaks Tolmoff uuel nädalal tõusma maailma edetabelis 200. koha piirimaile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles