Eesti aerutamistipud püüavad edu neljasüstal

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi.
Esiplaanil Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi. Foto: Erakogu

Aerutajate Eesti karikavõistluste sari kestis läbi terve hooaja ja lõppes Pirita Väikese Maratoniga. Oodatult kujunes kõige põnevamaks meeste ühesüstade  9000m eraldistardist sõit, kus lõid kaasa ka neli olümpiakandidaati, kes on tulevikku silmas pidades istunud neljasüsta.

Eraldistardil on omad võlud ja tihti sünnivad üllatused, sest väga palju sõltub ka startimise järjekorrast. Nii pikad distantsid on koduvetel tavaliselt Kaarel Alupere pärusmaa aga seekord suutis maailma kümnes ühesemees Tarmo Tootsi ennast paremini motiveerida - tasuks ülekaalukas võit oma senise kahesüsta paarimehe Kaarel Alupere ees. Kolmanda koha võitles endale välja Kristjan Oras edestades Eesti parimat süstasprinterit Kaspar Sula, kes kidlustas tartlastele nelikvõidu ja kellele omakorda jäi vaid sekundiga alla tallinlane German Orlov. Eesti KV-ste kokkuvõttes kuulus aga esmakordselt esikoht Kaspar Sulale, German Orlovi ja Kaarel Alupere ees. Rõõmu tegi, et kõige rohkem osavõtjaid oli kõige nooremas - D-klassis , kus oma võimeid võrdles 41 noort. Kodusele hooajale tõmmati sellega joon alla.

Eesti tippaerutajatele on uue hooaja ettevalmistus kestnud aga juba terve kuu. Olümpiaeelsel hooajal on prioriteediks neljasüst, kus treener Peeter Beckeri juhendamisel sõidavad Kaspar Sula, Kaarel Alupere, Kristjan Oras ja Tarmo Tootsi. Samade meeste baasil jätkub ka kahesüsta ettevalmistamine ja koondise kogenuim Tarmo Tootsi üritab tipus püsida ühesüstal. Kuu aega harjutab eliitrühm kodus, juba novembris ollakse laagris Bulgaarias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles