Florasse tagasi pöörduv Poom: rahaasjad tuleb korda saada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora president Aivar Pohlak õnnitlemas Mart Poomi enne väravavahi viimast mängu Eesti koondise särgis.
FC Flora president Aivar Pohlak õnnitlemas Mart Poomi enne väravavahi viimast mängu Eesti koondise särgis. Foto: Raigo Pajula

Viimase hooaja maailmakuulsas Londoni Arsenali jalgpalliklubis väravavahte treeninud Mart Poom seab Inglismaal asju korda, et hakata lähiajal tööle endises koduklubis FC Floras.



Üks Eesti läbi aegade edukamaid jalgpallureid alustab tööd FC Flora spordidirektorina tõenäoliselt lähiajal.

«Selle nädala lõpus kolib ta Eestisse ja seab ennast paar päeva sisse ning siis hakkab tööga pihta,» sõnas Flora president Aivar Pohlak. «Kogu Eestisse elama tulemise protsess on talle küllaltki raske ja keeruline.»

«Lepingut veel ei ole ning alustan tööga siis, kui kolimisega ühele poole saan,» täpsustas praegu veel Inglismaal viibiv Poom.

Sportlik tase peab tõusma

Kuigi kontrahti pole veel allkirjastatud, on mehed juba tuleviku plaane seadnud.
«Põhiasjades langeb meie nägemus kokku. Oleme palju suhelnud ning ülesandeid paberile pannud,» rääkis Pohlak. «Tema töö tulemusena peaks klubi sportlik pool astuma sammu edasi.»

Kui viimasel ajal on palju räägitud Flora palgavõlgnevustest mängijatele, siis see on koht, kust endine tippväravavaht tahaks alustada.

«Muudatuste tegemisel sõltub palju klubi majanduslikust olukorrast. Praegu on väga palju juttu olnud võlgadest ning kõige tähtsam on need probleemid ära lahendada ja rahaasjad normaalseks saada,» selgitas Poom.

Vaatamata raskustele liiguvad asjad Pohlaku sõnul vaikselt paremuse poole: «Olukord meeskonnas on normaalne ning kõik liigub edasi. Ka võlgu likvideeritakse pidevalt. Samas on rahvusvahelises jalgpallimaailmas ringvõlgnevused väga suured, kuid toimetame päevast päeva ja üritame raha juurde teenida.»

Samas tuleb Poomi sõnul rõhku panna ka teistele asjadele ning viimati 2003. aastal Eesti meistriks tulnud Flora tahab vaatamata raskustele ka võistlustandril edu saavutada.

«Kindlasti ei saa ära unustada sportlikku poolt, kuna klubil on tänavu väga hea võimalus kuldmedali võitmiseks,» sõnas Poom.

Flora ei tohi kannatada

Palju on räägitud sellest, et Flora süsteem on kasvanud väga suureks ja võib-olla oleks mõistlik mõnest tütarklubist loobuda.

«Üks eesmärk on parandada üldist efektiivsust. Tuleks ära kasutada kogu ressurssi ning leida üles kõik talendid,» loodab Pohlak kvaliteeti parandada.

«Kindlasti tuleb talente otsida, kuid ka süsteem tuleb üle vaadata. Organisatsioon on läinud liiga suureks ning seetõttu on Flora pidanud kannatama.

Kõike tuleb natuke paremini korraldada. Arvan, et põhirõhk peab kindlasti olema põhimeeskonnal ning alles seejärel peaksid tulema duubel ja ülejäänud võistkonnad,» arvas Poom.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles