Eakaid võrkpallureid värvatakse ka superklubidesse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
36-aastane Soome sidemängija Mikko Esko (3) jätkab karjääri Türgi meistermeeskonnas
36-aastane Soome sidemängija Mikko Esko (3) jätkab karjääri Türgi meistermeeskonnas Foto: SCANPIX

Nii enne kui pärast võrkpalli MMi on Euroopas toimunud üksjagu mängijate liikumisi. Enim saginat näikse olevat Venemaal, Prantsusmaal, Itaalias – nagu ikka.

Kuid esmalt Türki, kus kõrgliigas mängib ka 35-aastane Kert Toobal. 36-aastane soomlane Mikko Esko teenis lepingu valitseva meistri Ankara HalkBankiga. Eelmised kaks hooaega mängis Esko Nižni-Novgorodi Gubernijas. Ankara meeskonda juhendab nimekas itaallane Lorenzo Bernardi. Esko tulekuga pidi klubist lahkuma kuubalasest side Hierrezuolo.

Teine oluline üleminek Türgis on 35-aastase kuubalase Leonel Marshalli siirdumine Istanbuli Fenerbahcest (treenib nüüd Daniel Castellani) Izmiri Arkasesse.

Venemaa. Brasiilia koondisesse kuulunud Mauricio Borges liitus Novõi Urengoi Fakeliga, varem pole mees Euroopas mänginud. Esko asemele Gubernijasse liikus aga Sergei Andrievski, kes mullu esindas Groznõid.

Kaasani Zeniidiga lõi käed bulgaarlasest libero Teodor Salparov ning teada on veel niipaljugi, et nimekas tšehhist ründetuus Jan Stokr (31) jätkab teist hooaega Krasnodari Dünamos. Tema keskmine punktisaak muuseas oli möödunud hooajal 16,3.

Itaalia. Prantsusmaa koondise põhitegija Benjamin Toniutti jätkab CMC Ravennas, tuli ta sinna eelmise hooaja eel. Trentino bulgaarlasest juhendaja Radostin Stoichev on kutsunud meeskonda aga teisegi kaasmaalase, 19-aastase Velizar Tšernokoževi. Varasemast mängib seal teatavasti klubi üks liidreid Matey Kazijski.

Verona klubisse saabus ameeriklasest ründestaar Taylor Sander, kes on klubile kindlasti väga oluliseks täienduseks. Modena Volley palkas aga otse Jaapanist sidemängija Yuki Ishikawa. Soome koondise ründaja Konstantin Šumov vahetas Saksa klubi Generali Unterhaching Itaalia Macerata vastu.

Prantsusmaa. Suurimaid pingutusi on teinud Chaumont, kevadel Keith Puparti Sete’ile kõige valusamat konkurentsi pakkunud klubi. Nendega liitus kolm mängijat: Prantsusmaa kodakondsed Quentin Rossard ja Horacio de Almeida (tempo) ning slovakist side Martin Repak.

Olulise täienduse sai Narbonne, sõlmides lepingu 30-aastase Luis Diaz’iga, Venetsueela koondise kogenud tegijaga, kel selja taga pikk karjäär Euroopas. Lyon sai täiendust brasiillase Leo Mineiro näol ning tiitlikaitsja Tours näppas turult 26-aastase ameeriklase Daniel McDonnelli. Ta värvati Philipp Collini asemele, keda tabas 18-kuune võistluskeeld kuna mängija suutis kolm korda eirata dopingukontrolli.

Montenegro Euroliiga tiim Budvanska Rivijera tegi suure sammu, võttes enda rivvi brasiilia supertähe Murilo ning kuubalase Armando Dangeri, mullu mängisid mehed vastavalt Brasiilias ja Türgis. Kreeka liigasse läks kaks tugevat ameeriklast. Hõbedameeskonda Ethniki Alexandropoulisesse saabus pikk noor temporündaja Nick West, kelle arengu jaoks loodetakse just Kreeka liigast head hüppelauda. Meister Olumpiakos sõlmis lepingu Carson Clarkiga MM-koondisest, too on varemgi mänginud Euroopa keksmiselt kõvades klubides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles