Verstappen võrdles vormel-1 rooli videomängu puldiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen ajakirjanike piiramisrõngas
Max Verstappen ajakirjanike piiramisrõngas Foto: SCANPIX

Täna oli vormelimaailmas ajalooline päev. Esimest korda istus ametlikul vabatreeningul vormelirooli äsja 17-aastaseks saanud hollandlane Max Verstappen, kellest sai ajaloo noorim piloot, kes mõnel GP-l kaasa on teinud. Alates järgmisest aastast hakkab talendikas noormees juba Toro Rosso põhisõitjaks, purustades pika puuga kõik senised sarja noorusrekordid.

Jaapani GP esimesel vabatreeningul sai Verstappen kirja igati korraliku 12. aja, kuid kahjuks segasid teda probleemid masina mootriga. Ta sai läbida 22 ringi, kuid jäi siiski ise oma etteastega rahule. «Loomulikult ei sõitnud ma viimase piiri peal. Läbisin ohutult ringe ja ei teinud hulle asju,» rääkis Verstappen. «Peamine eesmärk oli sõita võimalikult palju. Kui ma lõpuks ekraanil oma aega nägin, olin siiski õnnelik.»

Verstappeni sõnul on vormel-1 juures kõige raskem ära harjuda meeskonnas toimuva suhtluse ja  paljude nuppudega roolirattal. Siiski pidavat noorem generatsioon viimase probleemiga juba mingil määral sina peal olema, kuna erinevate videomängude mängimiseks peab samuti kasutama paljusid nuppe ja keerukaid kombinatsioone.

«Noorem põlvkond kasvab selliste asjadega üles. Kui mängid PlayStationil, siis leiad samuti puldi pealt väga palju erinevaid nuppe. Seega saab sealt esimese tunnetuse juba kätte,» arutles teismeline tulevikutäht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles