Tallinna duatlonil võidutsesid Harri Sokk ja Kaidi Kivioja

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Jüri Suurkivi

Tänavusele Eesti duatlonihooajale pandi laupäeval punkt Tallinna lauluväljaku lähistel, kus aasta viimasel võistlusel näitasid oma üleolekut Harri Sokk ja Kaidi Kivioja. Võidurõõmu said Tallinnas maitsta ka Henry ja Johanna Räppo – seda poole lühemal võistlusdistantsil.

Ehkki laupäevane põhivõistlus koosnes lisaks 22 km rattasõidule ka kahest 6 ja 3 km pikkusest jooksuetapist, on kodusel duatlonihooajal saanud juba tavaks stsenaarium, kus Harri Soku osalusel tehakse kõik asjad klaariks just rattasõiduga. Nii polnud erandiks ka tänavune Tallinna duatlon, kus Sokk esimesel jooksuosal saadud 50-sekundilise kaotuse pedaalis rattarajal mängleva kergusega enam kui pooleminutiliseks edumaaks talle järgnenud Hans Kormani ees.

Viimasel, kolme kilomeetrisel jooksuetapil oli Soku jaoks kõik juba vormistamise küsimus, ent tänavune duatloni ja poolpika triatloni Eesti meister end siiski lõpu eel lõdvaks ei lubanud lasta. Päeva paremuselt teine jooksuaeg suurendas Kormani ees edumaad veelgi ning kindlustas Sokule veenva esikoha finišinumbritega 01:10.09. Korman kaotas võitjale 51 sekundiga ning kolmandana lõpujoone ületanud Ravshan Balgabaev ühe minuti ja 19 sekundiga.

Naiste arvestuses jätkas ülikindlat võitudeseeriat olümpialootus Kaidi Kivioja, kes Tallinnas ületas lähimaid naiskonkurente igal osaalal enam kui pooleteise minutiga. Suurim vahe tekkis ülejäänutega sisse just rattarajal, kus Kivioja näitas koguni 10 minuti jagu teistest väledamat aega. Lõppaeg 1:17.43 tähistas talle Tallinnas ka kindlat esikohta, temale järgnesid Karmen Aavik ja Sirje Kõresaar.

Poole lühemal võistlusmaal toimunud stardi võitsid Tallinnas seekord Henry Räppo ja Johanna Räppo, kes said aegadena kirja vastavalt 0:35:44 ja 0:43:32, Päeva esimese stardi – lastestardi - võidud noppisid Johan Tamm ja Merili-Mai Kivimets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles