Segadus EM-valikmängu ümber jätkub: Albaania peaministri vend arreteeriti, Serbia nõuab võitu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia ja Albaania vaheline EM-valikmäng lõppes suure kaosega, kui staadioni kohale saadeti Albaania lippu kandnud droon ning mängijad seejärel omavahel kähmlema läksid.
Serbia ja Albaania vaheline EM-valikmäng lõppes suure kaosega, kui staadioni kohale saadeti Albaania lippu kandnud droon ning mängijad seejärel omavahel kähmlema läksid. Foto: SCANPIX

Eile peetud 2016. aasta jalgpalli EMi valikmäng Serbia ja Albaania vahel on põhjustanud suure skandaali ning viimase info kohaselt on väljaku kohale saadetud drooni opereerimises arreteeritud Albaania peaministri vend. Lisaks nõuavad serblased albaanlaste alistumise tõttu 3:0 võitu.

Eile Belgradis peetud Serbia-Albaania EM-valikmäng lõppes ootamatult varakult, kui väljakul asuti rüselema ning peakohtunik Martin Atkinson saatis meeskonnad väljakult minema ja katkestas kohtumise. Suure segaduse põhjuseks oli väljaku kohal lennanud droon, mis kandis Albaania lippu, kus oli nende territooriumina kujutatud ka Kosova piirkonda, mida Serbia keeldub iseseisvana tunnistamast. Kui Serbia mängumees Stefan Mitrovic tõmbas Albaania lipu drooni küljest maha ja hakkas seejärel drooni alla kiskuma, läksid talle kallale Albaania koondislased ja nii jäetigi mäng seisul 0:0 lõplikult pooleli.

UEFA algatas mõlema riigi jalgpalliföderatsiooni suhtes menetluse, aga Briti tabloidlehe DailyMaili info kohaselt on juba arreteeritud Albaania peaministri Edi Rama vend Olsi Rama, keda kahtlustatakse drooni juhtimises ja kogu ettevõtmise organiseerimises.

Serbia on omakorda esitanud kirjaliku avalduse, mille järgi pakkusid nad albaanlastele kolm korda võimalust eilse mänguga jätkata, aga kuna külalised sellest keeldusid, peaks Serbia saama 3:0 võidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles