Skisofreeniat põdenud USA olümpiavehkleja suri vaid 29-aastaselt

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Liis Treimann

USA koondisega Ateena olümpiamängudel osalenud epeevehkleja Kamara James suri vaid 29-aastaselt.

USA Vehklemisliit pole surma põhjust ega ka täpset aega öelnud, kuid kinnitas, et noor naine on lahkunud. Fencing.neti andmeil oli Jamesil aastaid probleeme vaimse tervisega ja see oli ka surma põhjuseks.

«Kamara põdes skisofreeniat ja viibis seetõttu ülikooli ajal kolm kuud haiglaravil. Kuid raske haigus ei seganud tal omandamast haridust ja jõudmast spordis tippu,» kirjutas Eric Rosenberg fencing.neti veergudel.

Olümpiadebüüdi tegigi ta Ateena mängudel, olles siis vaid 19-aastane. Seejuures kogus ta olümpiamängudel osalemiseks raha annetustega ja sai kokku 50 000 USA dollarit.

USA koondisesse pääses Jamaical sündinud James juba 16-aastaselt, 2003. aastal võitis ta juunioride MMil pronksi. Ta lõpetas sportlaskarjääri pärast Ateena mänge ja keskendus haridusele - James õppis mainekas Princetoni ülikoolis usuteadust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles