Aksalu: nüüd saab vähemalt kellegagi eesti keelt rääkida

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Aksalu:
«Praegu on nii paika pandud, et tema on esimene number.»
Mihkel Aksalu: «Praegu on nii paika pandud, et tema on esimene number.» Foto: Pm

Jaanuaris Inglismaa esiliigas palliva Sheffield Unitedi jalgpalliklubiga liitunud väravavaht Mihkel Aksalu alustab Briti saartel esimest täishooaega ning loodab põhimeeskonna eest ka esimese kohtumise kirja saada.


Sheffield United peab oma esimese kohtumise Inglismaa esiliigas juba sel pühapäeval võõrsil Cardiff City vastu.

Esialgu teine number

Vähemalt hooaja alguses peab eestlane leppima inglase Steve Simonseni kõrval teise numbri rolliga, kuid kindlasti ei tähenda see seda, et asjad peaksid terve hooaja niimoodi kulgema. Praegu rohkem väravavahte Sheffieldi esindusmeeskonna nimekirjas polegi.

«Praegu on nii paika pandud, et tema on esimene number. Eks hooaeg näitab, mis tulemas on. Loomulikult loodan, et õnnestub ka esindusmeeskonna eest väljakule joosta,» sõnas Aksalu. «Mänge on liigas küllaltki palju ning lisaks sellele on veel kohtumised karikasarjas.»
Mängupraktika vähesuse üle eestlane vähemalt hooaja eel kurta ei saa. «Just eile (üleeile – toim) mängisin reservide eest. Maltal mängisin mõlemas kohtumises ning paar matši on hiljuti veel olnud,» täpsustas väravavaht.

Teatavasti pallib Inglismaa esiliigas lisaks Aksalule sel hooajal ka Tarmo Kink, kes liitus hiljuti Middles­brough’ meeskonnaga.

Külastas Kinki

Seega on võimalik, et sel hooajal kohtuvad kaks eestlast omavahel ka pallimurul. Esimest korda on eestlaste koduklubid vastakuti 22. augustil, teist korda mängivad Middlesbrough ja Sheffield omavahel 9. aprillil. «Vähesel määral on need kohtumised ikka erilisemad,» nõustus Aksalu.

Kuna Eesti koondislaste kodukohad ei asu teineteisest väga kaugel, siis on neil võimalus ka vaba aega koos veeta. «Paar päeva tagasi käisin tal (Kingil – toim) külas. Sinna on umbes kahe tunni tee. Vabal päeval jõuab seal kenasti ära käia ning saab kellegagi ka näost näkku eesti keelt rääkida,» lisas Aksalu.

Kui Middlesbrough’d peetakse esiliiga peamiseks võitjasoosikuks, sihib kindlasti ka Sheffield pääsu Premier League’i. «Arvan, et Championshipis (Inglismaa esiliigas – toim) on vähe klubisid, kes ei püüa kohta Premier League’is. Kõikidel on kindel siht,» sõnas Aksalu. «Paljud meeskonnad on oma ridu kõvasti täiendanud ning eks hooaja lõpus ole näha, kellel see ära tasus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles