Eestlannad välisliigades heas hoos

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeria Kast (nr 14) Hoptrans-Sirenose naiskonna särgis.
Valeria Kast (nr 14) Hoptrans-Sirenose naiskonna särgis. Foto: Facebook

Välisliigades mängivad Eesti naiskorvpallurid on heas hoos. Parima etteastega sai viimases kohtumises hakkama Maaja Bratka, kelle esitus oli vooru silmapaistvamaid, vahendab basket.ee.

Leicester Riders võttis Inglismaa meistriliigas kolmanda võidu ning jätkab täiseduga tabeli tipus. Kodus võideti Barking Abbey Crusaders 63:51 (24:34), Maaja Bratka kogus 26 minutiga 25+8 (visked 14/8 ja vv 9/9), tema õde Maia Bratka sai 23 minutiga kirja 4+7 (9/2). Ka senine statistika on õdedel kena vaadata: Maaja 20p+7lp, Maia 6+3,7lp.

Merike Andersoni koduklubi Royal Castors Braine on Belgias võitnud Ridersile sarnaselt kolm mängu. Nädalavahetusel oldi võõrsil külllat raskes mängus 75:63 paremad tabeli keskmikust Sint Katelijne Waverist ning koos Belfius Namur’iga püsitakse kaotuseta.

Anderson mängis 29 minutit ja tõi kuus punkti, visked 3/2, 2/0 , 2/2. Eestlanna teenib minuteid mullusega samal tasemel – keskmiselt 25 (võrdluseks mullu 24,5 min ja 10,2 punkti).

Valeria Kasti naiskond Kaunase Hoptrans Sirenos teenis teisipäeval Leedu kõrgliigas esimese võidu kahe kaotuse kõrvale. Kodus oldi üle Vilniuse Jaunieji Talentai („noored talendid“) võistkonnast 92:62. Kasti panuseks kujunes 16 p, 6 lp ja 2 rs.

Kast, kel pikkust 201 ja vanust 27 aastat, on senistes mängudes saanud aega ennast tõestada 17 minutit, visanud kaheksa punkti ja võtnud neli lauda. Nädalavahetusel võõrsil Utena vastu jäi tema arvele 20 minutiga 8+2 ning neli viga. Seega on Eesti koondise tsentri mänguaeg iga kohtumisega Leedus kasvanud.

Liisi Sokman on kenasti kanda kinnitanud Saksamaa 2.Bundesligas. Tema koduklubi DJK Brose Bamberg jätkab tugevuselt teise liiga Lõuna regioonis nelja võidu ja ühegi kaotuseta. Viimati alistati DJK/MJC Trier 83:46. Kaotuseta on lisaks Bambergile Heidelberg, Keltern ja Speyer, järgmisel vastasel Würzburgil on kirjas kolm võitu ja üks kaotus. Mäng peetakse võõrsil.

Sokman tõi Trieri vastu 14+6+1 (2/2, 5/3, 3/1), lisaks neli viga. Parksepas korvpallihariduse saanud 26-aastane ja 166 cm pikk tagamängija on seniste kohtumistega kirja saanud keskmiselt 17 minutit, 13 punkti , 4,5 lauda ja 0,8 rs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles