Tartusse tuleb mängima maailma juuniorite esireket

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paf Openi plakat.
Paf Openi plakat. Foto: tennis.ee

Oktoobris ja novembris peetakse Eestis kolm rahvusvahelist meeste ITF-tenniseturniiri.

ITF sarja kuuluvatest turniirides esimene toimub 27. oktoober – 1. november Tartus, Tähtvere Tennisekeskuses. 10 000 dollarilise auhinnafondiga turniir on kohale meelitanud ka juuniorite maailma esinumbri Andrei Rublevi (ATP 495.) Venemaalt. Esmaspäeval oma 17. sünnipäeva tähistanud noormees on alates juunist olnud juuniorite maailma esireket ja sel aastal võitnud ATP ning ITF turniiridel 24 mängust 16. Lisaks hetke parimale noormängijale ja tugevale Venemaa esindusele on kohal tennisistid Saksamaalt, Valgevenest, Lätist, Rootsist, Soomest ja mitmetest teistest riikidest.

Põhitabelis on ainsa eestlasena paigutuse saanud kolmandana asetatud Vladimir Ivanov, kes hetkel hoiab maailma edetabelis 420. kohta. Põhiturniirile pääsevad eestlastest lisaks wild cardiga Anton Pavlov, Hendrik Inno, Alan Brashinsky ja Kristjan Tamm.

Lisaks eelnimetatuteke saavad võimaluse koht põhiturniirile läbi kvalifikatsiooniturniiri lunastada Karl Kiur Saar, Oskar Lusti, Kristofer Sven Kliimand ning Christopher Robin Klettenberg. Võimaluse kvalifikatsiooniturniiril mängida said ka wild cardi omanikud, kelleks eestlastest on Kris-Oliver Maiberg, Madis Sprenk, Artur Erik Lindmaa ja Siim Tuus.

PAF Tartu Open kuulub Futures sarja ning on ITFi kalendris. Ajalooliseks teeb I Paf Openi ka asjaolu, et Tartu linnas pole varasemalt Rahvusvahelise Tenniseföderatsiooni (ITF) turniiri korraldatud.

Võistlus toimub 27. oktoober – 1. november Tähtvere Tennisekeskuses, mängud algavad iga päev kell 12.00. Kvalifikatsiooniturniir algab laupäeval 25. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles