Juhkami ja Venno koduklubi jätkab Austrias täiseduga

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami rünnakul.
Martti Juhkami rünnakul. Foto: facebook.com

Eesti võrkpallikoondislaste Oliver Venno ja Martti Juhkami tänavune koduklubi Innsbruki Hypo Tirol on alustanud koduseid meistrivõistlusi kolme järjestikuse võiduga.

Kui selget 3:0 üleolekut Klagenfurti ja Amstätteni meeskondadest võis eeldada, siis 3:1 paremus suurima konkurendi Posojilnica Aich/Dob vastu on igati korralik tulemus. Posojilnica teeb sarnaselt Innsbruckile kaasa ka Euroopa Meistrite Liigas, vahendas portaal volley.ee.

Mõlemad eestlased, nii digonaalründaja Venno kui nurgaründaja Juhkami, on meeskonda hästi sisse elanud ning kerkinud tiimi liidriteks. Kohtumiste suurimate skooriitegijate edetabelis leiab esimstel ridadel enamasti just Eesti meeste nimed.

Juhkami on võitudest hoolimata kohalikus tasemes mõnevõrra pettunud. «Ega meie meeskonnas kedagi see kohalik liiga suurt ei huvita või õigemini - pole lihtsalt piisavat taset,» rääkis Juhkami.

Senipeetud kohtumisi kirjeldas Juhkami järgnevalt: «Esimene mäng oli meie poolt suhteliselt korralik ja võitsime kindlalt. Tegemist oli küll eeldatavalt nõrgema meeskonnaga, aga just meeskonna enda esitus oli korralik, mitte ei oodanud vastase vigu. Teine kohtumine peakonkurendi vastu tiitliheitluses oli esimene tõsine mäng ja näitasime natukene krobelist mängu. Õnneks meie keskmisest esitlusest seekord piisas ja võtsime 3:1 võidu, mis antud hetkel kõige tähtsam. Seejärel hakkasime keskenduma ainult eesootavaks Euroopa Meistrite Liigaks. Jõusaalis läksid raskused üles ja Austria liiga mängudeks eraldi ei valmistu, sest vastu tulevad liigatabeli alumise otsa klubid. Klagenfurti vastu mängis Venno esimese geimi, see oli minu elu kõige lihtsam mäng. Tõeliselt nõrk meeskond, kes lõpetab ilmselt viimasel kohal.»

Sel laupäeval jätkub Innsbrucki meeskonna hooaeg Austrias kohtumisega Hartbergi vastu, samale tiimile suutis Innsbruck eelmisel hooajal kaotada. Juhkami sõnul on seal keeruline mängida, sest võistlussaal on väga väike ja kodumeeskond hakkab edukalt vastu kõigile.

Euroopa Meistrite Liiga, Innsbrucki meeskonna tänavuse hooaja peamine siht, saab avalöögi 5. novembril. Esimeses mängus minnakse lahingusse belglaste Antwerpeni Precuraga, samasse alagruppi kuuluvad veel Ceske Budejovice Jihostroj (Tšehhi) ja Belchatowi PGE Skra (Poola meister).

Kui Venno resultatiivsus rünnakul on võrkpallisõpradele juba varasematest aastatest teada, siis tänavu on ta jätkamas arengut senise murelapse, bloki arendamisel. Kolme mängu järel on Venno kogu liiga parim blokeerija, seni on ta kogunud 14 blokipunkti ehk keskmiselt 1,56 mängitud geimi kohta- seda on selgelt rohkem kui teistel. Suurimate punktitoojate edetabelis on Venno 5. (46 p) ja Juhkami 12. (33 p) kohal. Serviefektiivsuse pingereas on Juhkami kolmas ja Venno kaheteistkümnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles