Rulluisumaratonil võttis võidu Kert Keskpaik

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3. Tartu Rulluisumaraton
3. Tartu Rulluisumaraton Foto: ANDRES EHRENPREIS/PM/SCANPIX BALTICS

Täna sõidetakse Tartus järjekorralt  juba 4. Tartu Rulluisumaraton. 15 km start antakse kell 12.30 ja 36. km start kell 14.00.

4. Tartu Rulluisumaratoni võitis Kert Keskpaik Danila Ruusu ja Indrek Tobrelutsu ees. Parim naine oli Enel Kõrva.


Võistlejate kiirus rajal on ligi 45 km/h. Võistlejate rivi on venitatud väga pikaks. Liidergrupi järel sõidavad väiksemad grupid.

. . .

I vahefinisi võidu võttis Kert Keskpaik.  Moodustunud on 8-liikmeline liidergrupp. Vahe järgmistega on ligi 150 meetrit.

.. .

Kui sõidetud on 20 minutit, on ette rebinud 15 liikmeline grupp. Seal on ka Danila Ruusu, Indrek Tobreluts ja Kert Keskpaik. Ees ootab  vahefiniš 17,6 kilomeetril.

. .

Võistlejad hakkavad jõudma 7,35 kilomeetril asuvasse Aovere teeninduspunkti. Nagu rajalt teatab Madis Kivilo, on esiots võtnud hoolimata palavast ilmast väga kõrge tempo.

. . .

14.00. Start on antud! Võistlejad lähetas teele kultuuriminister Laine Jänes.

Kuumus Tartus on tõusnud 31 kraadini. Ilm.ee  andmeil ei ole see veel lagi. Võistluspaigas vähemalt tundub, et kuumus on tunduvalt üle 31 kraadi.

. .

Favoriidid tänasel võistlusel on kindlasti Danila Ruusu (nr.3), Indrek Tobreluts (2), Kert Keskpaik (4)

. . .

13.30 avati stardikoridorid 36 km sõitjaile. Põhidistantsile on end kirja pannud 780 uisutajat, neist 199 on naised. Võistlejate keskmine vanus on 36 aastat.

. . .

Pikale distantsile lähevad meie tugevaimate rulluisutajate kõrval ka laupäeval Tristar 111 Triatlonil osalenud triatleedid. Prominentsematest tegelastest löövad pikal distansil kaasa Eesti Vabariigi Presidendi abikaasa ja Rulluisuliidu president Evelin Ilves (nr 119), peaminister Andrus Ansip (55), ärimees Aivo Pärn (166), Erik Pallase Kergejõustikuliidust (234) jt. 

. . .

Tänase päeva 15 km distantsi kiireim lõpetaja on Aleks Luik. Keskmine kiirus rajal on 15 kilmeetri distantsil 30 km/h, mis on mõõdukas tempo. Tänast palavust arvestades ei olegi mõistlik väga kiiret tempot arendada.  Eriti silmas pidades, et 15 km ei ole võistlussõit.

. . .

Start 15 kilomeetrile on antud

. . .

Kohe- kohe antakse start 15 kilomeetrisele distantsile. Sõitjad saadab rajale Rulluisuliidu president Evelin Ilves.

. . .

kell 12 avati stardikoridorid lühemale, 15 kilomeetrisele rajale startijaile. Lühemale rajale läheb täna 427 uisutajat, neist 265 naist.

. . .

Minimaratoni lõpetas 215 noort uisutajat.

. . .

Veidi enne keskpäeva on õhutemperatuur tõusnud 29 kraadini. Rulluisutajaid ootab täna tõsine katsumus.

. . .

Tänases palavuses on korraldajail lastesõitudes oslajeile hea uudis - lasteürituse medaliga pääseb täna Lõunakeskuse liuväljale tasuta.

. . .

11.30 anti start teisele lastesõidule: 3,4 km pikkusele Minimaratonile.  Tillusõidu lõpetas 87 osavõtjat.

. . .

Leitsak võtab üha rohkem võimust. Praegu on Tartus 28 kraadi sooja ja temperatuuri  trend on Ilm.ee andmetel tõusev. Võistluse korraldajad manitsevad kõiki kohalolijaid ohtralt vett jooma.

. . .

Kell 11. anti start esimestele lastesõitudele, ehk 500meetrisele Tillusõidule.

. . .

Veidi ajalugu:
Klubi Tartu Maraton pikaajaline unistus viia läbi Tartu Rulluisumaraton täitus 2007. aasta 26. augustil - Tartu linnas ning Tartu valla territooriumil toimus SEB Ühispanga 1. Tartu Rulluisumaraton, distantsidega 36 km ja 15 km. Viimati pakkusime oma osavõtjatele uut ja huvitavat väljakutset 10 aastat tagasi, kui sündis Tartu Rattamaraton, millest on tänaseks kasvanud ca 5000 osalejaga üks Eesti populaarsemaid rahvaspordiüritusi.

1. Tartu Rulluisumaratoni läbiviimiseks vajaliku kvaliteediga maanteelõigu otsingud kestsid aastaid, kuid 2007. aastal leiti lõpuks sobilik võistlustrass Tartu vallast ning osalejad uisutasid Tartu linnast Narva mnt võistluskeskusest kuni Aovere tankla teeristini ning sealt tagasi kuni Vahi ringini. Läbides kaks sellist ringi finišeerisid rulluisutajad taas Narva mnt võistluskeskuses.

Enne esimest Tartu Rulluisumaratoni olid paljud asjatundjadki pessimistlikud selle spordiala populaarsuses. Siiski tõi esimene üritus kokku ligemale tuhat uisutajat ning paljud Tartu Nelikürituse osalejad leidsid enda jaoks uue spordiala – rulluisutamise. SEB 2. Tartu Rulluisumaratonil oli osalejaid juba 1114. Loodetavasti saab peagi ületatud ka juba ka 1500 lõpetaja piir.

Ka Tartu Rulluisumaratoni programmis on traditsioonilised lasteüritused, kuid mitte laupäeval vaid vahetult enne põhidistantside starte pühapäeval – toimuvad traditsioonilised TILLUsõit ja MINImaraton.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles