Tiisaare meeskond kaotas Soomes Külaotsa tiimile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Tiisaar.
Mart Tiisaar. Foto: LEKAVOLLEY

Soome meistrivõistlustel olid laupäeva õhtul vastamisi Mart Tiisaare koduklubi LEKA Volley (pildil) ja Karl Külaotsa meeskond Korson Veto, viimatinimetatu võttis kodusaalis kindla 3:0 (20, 20, 18) võidu. Külaots oli 14 punktiga (+7) võitjate suurim punktitooja, Tiisaar aga 17 silmaga (+7) kogu kohtumise resultatiivseim. Kogu liiga arvestuses on Tiisaar jätkuvalt 160 punktiga suurim skooritegija.

«Meil ei tulnud täna mäng üldse välja. Jäime vastuvõtuga hätta ja raskeid palle ei suutnud realiseerida, eksisime Vastane oli hea serviga võistkond, kuid edaspidi tahaks neid ikka võita. Ise tegin natuke palju vigu,» võttis Tiisaar mängu kokku.

Korson Veto saavutas võidu ka kolmapäeval, kui tulemusega 3:0 (23, 21, 19) mängiti üle Loimaa Hurrikaani, kus teise sidemängija kohuseid täidab Tauno Lipp. Lipp sekkus vahetusest teises geimis ja mängis kohtumise lõpuni, rünnakul kogus ta 2 punkti. Külaots oli 17 punkti (neist rünnakul 55%-lise resultatiivsuse juures 16) ja +10 kasuteguriga nii Korson Veto meeskonna kui kogu kohtumise parim.

Tänavu esmakordselt arvestatavat mänguaega teeninud Lipp ütles volley.ee-le, et tunne oli mängus hea: «Olen oodanud võimalust, et trennide asemel end ka mängus näidata. Isiklikult sujus mäng korralikult ja tõin kindlasti muutuse, kahjuks võita ikkagi ei õnnestunud.» Lipp avaldas lootust, et hea mängu järel usaldab treener teda tulevatel mängudel rohkem: «Olen valmis enda igat võimalust kindlasti ära kasutama.» Meeskonna seniste esitluste kohta kohta sõnas Lipp, et Hurrikaani mäng on tänavu kui ameerika mägedel: «Kord näitame korraliku võrkpalli, kord mitte.»

Hurrikaani naasis kolmapäevase kaotuse järel võidukale teekonnale reedel, kui kindlalt 3:0 (14, 22, 22) mängiti üle Kalajoki LiigaSärkät. Meeskonna parimad olid diagonaalründaja Vladimir Cedic (18, +10) ja lätlane Aivars Petrusevics (15, +8), Lipp mänguaega ei teeninud.

Selver Tallinna Eurosarja vastane Vammalan Lentopallo oli liidermeeskondade heitluses napilt 3:2 üle Kokkolan Tiikerit meeskonnast. VaLePa parim oli 26 punkti (+16) kogunud Soome koondislane Olli Kunnari. 13 silmaga toetas tiimi Elviss Krastins, kes asendas diagonaalründaja positsioonil hollandlast Sjoerd Hoogendoorni. Üleplatsi mees oli aga kaotajate diagonaal Olli-Pekka Ojansivu (29 punkti, +15), kes juhib 28 ässpallinguga ülekaalukalt parima servija edetabelit. Huvitava faktina võib välja tuua, et 24. oktoobri mängus Oulu Etta vastu kogunes Ojansivul pallingupunkte harvanähtavalt palju - 12!

Meeste turniiritabeli esimesel positsioonil leiame kaheksa vooru järel VaLePa (20 punkti / 8 mängu), järgnevad Kokkola (19/7), LEKA Volley (18/8), Korson Veto (16/8) ja Loimaa (12/7).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles