Pooljalgpallur Hundist sai viimaks jalgpallur

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: AP/Scanpix

Cincinnati Bengalsi äärekaitsja Margus Hunt sai kirja esimese ametliku sack’i ehk vastaste mängujuhi mahatõmbamise.

Nüüd võib Cincinnati Bengalsi äärekaitsja Margus Hunt pidada end täieõiguslikuks jalgpalluriks, sest murdis esimest korda ainuisikuliselt maha vastaste mängujuhi. Ajaloolise sündmuse teine pool ehk mahamurtu oli Jacksonsville Jaguarsi quarterback Blake Bortles, kes pärast kohtumist Hundiga tohtrite juurde rannet ravima tõttas. Bengals võitis mängu 33:23 ja jätkab AFC põhjadivisjoni liidrina.

Ei pääs ameerika jalgpalli liigasse NFL ega esimesed kohtumised teinud Hundist tema enda sõnul veel mängumeest. Hunt kuulutas, et õige jalgpallur on ta alles siis, kui ametliku sack’i – nii nimetatakse vastase mängujuhi mahapaiskamist – kirja saab.

Hooajaeelsetes mängudes on Hunt vastaseid pildunud küll, kuid neid sack’isid peetakse mitteametlikuks. Mullu tuuseldas ta põhihooajal Baltimore Ravensi mängujuhti Joe Flaccot, aga koos tiimikaaslasega, mistap kanti protokolli pool sack’i ja Hundist sai pooljalgpallur.

Pühapäeval, kohtumise viimasel minutil võttis Hunt Bortlesi haardesse ja paiskas pikali. Kui 127 kilo eestlast hooga peale vajub, siis see tervisele eriti hästi ei mõju. Arstid uurisid Bortlesi viskekäe rannet, esmase info järgi on tal luud siiski terved.  

Hunt ei saanud arugi, et oli vastasele valu teinud, ning tunne pärast esimest ametlikku sack’i olevat hea. «Tiimikaaslased tulid patsutama, aga sündmust suurt ei tähistanud. Pole aega, neljapäeval juba uus mäng,» rääkis Hunt Postimehele.

Tähtsam kui sack oli mõistagi see, et üks NFLi kesisemaid meeskondi, kuid visalt vastu hakanud Jaguars üle mängiti. Iga võit on kulla kaaluga, sest AFC põhjadivisjonis käib esikoha ehk play-off’i pääsu nimel armutu võitlus.

Kõige tugevam divisjon

Teist nii kõva divisjoni NFLis tänavu pole – kõigil meeskondadel on võiduprotsent enam kui 50 ja Bengals, kel on kirjas viis võitu, kaks kaotust ja viik, juhib vaid tänu võiduprotsendile.

Teisel kohal paiknev Pitts­burgh Steelers (kuus võitu, kolm kaotust) mängib viimasel ajal võimsalt, autsaiderina hooaega alustanud Cleveland Browns (5-3) on arusaamatult sitke ning kahe aasta tagust tšempionit Ravensit (5-4), keda Bengals tänavu kahel korral võitis, ei saa alahinnata.    

Samas näikse Bengalsi mõõn olevat möödas. Hooaega alustati kolme võiduga, järgnes mänguvaba nädal ning siis nukker seeria: kaotus, viik, kaotus. Kahes viimases kohtumises on vastane siiski põlvili surutud.

Hunt pole tõusulaines veendunud: «Tea, kas halvad ajad veel läbi on. Peame paremini mängima, sest ka Jaguarsi vastu eksisime lubamatult palju. Tööd on kõvasti teha, et heaks saada.»

Hunt pääseb platsile märgatavalt harvemini, kui ta ise ja fännid sooviksid. Kohtumisel Jaguarsiga saadeti ta mängu vaid üheksa vastaste rünnaku ajal.

Bengalsi paljukiidetud kaitse pole kaugeltki nii hea, statistika järgi suisa tagantpoolt kolmas. Mängujuhte on maha tõmmatud vaid 13 korral, millega Bengals jagab 24.–27. kohta. Vaid viis tiimi on ses elemendis kehvemad. Nii torisevadki fännid, miks Hunt pidevalt platsil ei viibi – äkki saab hoo sisse ja hakkab tegusid tegema.

Ka Hunt on mõneti nõutu, miks mänguaega napib. «Eks see ole treenerite teha, kui palju mind usaldatakse. Võiksin ju neilt aru pärida, aga tarka vastust ilmselt ei kuule. Meil on siiski päris hea kaitseliin, kuhu on raske sisse murda. Ju pean edasi rügama ja oma aega ootama.»

Mis aga positiivne – kui suur osa Bengalsi mängijatest on tihedad külalised laatsaretis, siis Hundil on tohtrite juurde harva asja. «Väikseid vigastusi ikka on, aga üldiselt püsin terve,» teatas Hunt rahulolevalt.

Neljapäeval mäng elu ja surma peale

Bengalsit ootab niinimetatud lühike nädal, sest juba neljapäeval pannakse kokku oma divisjoni rivaali Cleveland Brownsiga.

«See on Suur Mäng,» kinnitas Hunt. «Browns on samuti Ohio osariigi meeskond ja kõik sama divisjoni mängud on elu ja surma peale. Kui tahame play-off’i jõuda, peame kõik divisjonikaaslased alistama.»

Asjatundjate arvates peaks Bengals olema Brownsiga kohtumise eel äärmiselt ettevaatlik, mitte liiga optimistlik. Kaks eelmist mängu on võinud Bengals, kuid raskustega ning Brownsil on hoog sees. Lisaks tuleb meeles pidada, et Bengalsi mängujuht Andy Dalton ei suuda kohtumistes, mida näidatakse üle terve USA – ja neljapäevast näidatakse – eriti edukalt tegutseda. Ta on neist võitnud kaks, kuid kaotanud kaheksa.

Lühikese nädala tõttu mängijatele suurt koormust peale ei panda. «Esmaspäeval on kergem, nii-öelda sörkimistrenn, teisipäeval tempokam, kolmapäeval vaid analüüsime koosolekutel vastast ning jalutame korra staadionilt läbi,» tutvustas Hunt lähipäevade kava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles