FIFA uurib, kas jutud Põhja-Korea jalgpallurite piinamisest vastavad tõele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea jalgpallurid.
Põhja-Korea jalgpallurid. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) algatas uurimise, et selgitada välja, kas väide, et Põhja-Korea karistas pärast ebaõnnestunud MM-finaalturniiri jalgpallureid ning koondise peatreenerit, vastab tõele.

Raadiojaam Free Asia avaldas juulis, et Põhja-Korea jalgpallikoondis kutsuti avalikule kohtumisele Pyongyangis, kus mitmed ametnikud, nende seas ka riigi spordiminister kritiseerisid koondist kuus tundi järjest.

Seejärel olevat mängijaid sunnitud avalikult oma treenerit Kim Jong-huni noomima. Väidetavalt määrati treener karistuseks sunnitöö ühel Pyongyangi ehitusplatsil.

Teatavasti oli Põhja-Korea MMil üks kahest meeskonnast, kellel ei õnnestunud punktiarvet avada.

FIFA president Sepp Blatter avaldas, et FIFA saatis Põhja-Korea jalgpalliliidule ametliku kirja, uurides, kas need väited vastavad tõele. «Esimene samm on kohalik alaliit, ootame ära, mis nad meile vastavad ning siis tegutseme edasi,» sõnas Blatter.

Aasia jalgpalliliidu presidendi Mohamed Bin Hammami sõnul liikusid ringi ka jutud, et Põhja-Korea jalgpallureid piinati. «Kinnitamata andmetel mängijaid ka piinati, aga mul puuduvad sellekohased tõendid,» tõdes Bin Hammam. «Ma ei ole ise midagi näinud ega kuulnud, aga ehk suudab FIFA sellesse loosse selgust tuua.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles