Kahe haavatud meeskonna heitlus

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni kahvatult tegutsenud Augustas Peciukeviciuse mängust sõltub Rocki jaoks väga palju.
Seni kahvatult tegutsenud Augustas Peciukeviciuse mängust sõltub Rocki jaoks väga palju. Foto: Stanislav Moškov / Õhtuleht

Intriig on õhus – täna õhtul vajavad korvpalli EuroChallenge’i sarjas võitu nii koduväljakul palliv Tartu Rock kui ka Sofia Lukoil Academic. Tartlastel on seljataga probleemiderohke heitlik hooaja algus, eurosarja alagrupi soosikuks peetud külalistele mõjus aga punase rätikuna avavoorus oma koduplatsil Ungari klubilt Körmendilt saadud kaotus.

Rocki meeskonna juhtkonda kuuluva Tartu Ülikooli Spordiklubi korvpallidivisjoni juhi Andres Ottenderi sõnul juureldakse pidevalt meeskonna probleemide üle, kuid suuri pingeid püütakse vältida. «Oleme palju arutanud ja mõtelnud, mis on meeskonna probleemide taga, aga selget vastust pole – kui oleks, siis teaksime täpselt, mida teha,» rääkis ta. «Kellegi väljavahetamise peale pole me igatahes mõtelnud, raha seab selles mõttes ka oma piirid.»

Rocki mängijad ja treenerid on keerulises seisus. Koduses meistriliigas on neil tabelis kuus võitu ja viis kaotust, kaotus saadi ka eurosarja seni ainsas kohtumises Rumeenias. Meeskonna mäng on kõikuv ning kriitikanooli sajab uksest ja aknast. Sellises olukorras on peamine taastada enesekindlus, sest vaevalt on kogenud palluritest koosnevas meeskonnas oskused järsku kuhugi kadunud.

Võrreldes nädalataguse mänguga, peaks tartlastel täna pisut kergem olema. Toona vigastuse tõttu kõrvale jäänud leedulasest mängujuht Augustas Peciukevicius oli vähemalt eilse informatsiooni põhjal taas mängukõlblik.

«Augustas tegi kaasa juba pühapäevaõhtuse treeningu,» rääkis Ottender mulluse hooaja võtmemängijast. Just eelmise hooaja lõpus raske vigastuse saanud Peciukeviciuse tippvormis mängust tunneb Rocki mängumasin kõige suuremat puudust. Paraku pole leedulane pärast suvist raviperioodi suutnud endist vormi taastada.

Kindel on aga see, et tänases mängus ei tee kaasa Joosep Toome, kellel kulub vigastuse raviks ilmselt nädalaid. Hea oleks juba see, kui ta pääseks platsile tagasi enne jõule. Just vigastused ongi üheks põhjuseks, miks Rock pole suutnud tänavu oma õiget mängu leida. Peatreener Gert Kullamäe käsutuses pole kordagi olnud terve meeskond, ikka on mõni pallur olnud vigastuse tõttu eemal. Lisaks Peciukeviciusele ja Toomele on põhimeestest vaevanud hädad ka Tanel Sokku ja Tanel Kurbast.  

Kui Toome kõrvale jätta, peaksid ülejäänud põhijõud olema täna rivis ja valmis andma Bulgaaria meistriliiga liidrile väärika lahingu. «Vastane on küll tugev – enne turniiri algust peeti teda alagrupi soosikuks –, kuid eurosarjas tuleb kodumängudes oma võidud ära võtta,» märkis Ottender. Samas meenutas ta, et mullu alustas Rock alagrupiturniiri kahe kaotusega, ent lõpuks jõuti välja sarja veerandfinaali.

Sofia meeskond oli nädalavahetusel koduliigas mänguvaba ning see andis neile hea võimaluse keskenduda mängule Rockiga. Meeskonnal on selge tuumik, mida veavad ameeriklased Charles Thomas ja Morris Curry. Neist esimene viskas eurosarja avamängus 33 punkti. Väga palju saab mänguaega ka 20-aastane bulgaarlane Kris Minkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles