Tallinnas toimuv vehklemise MK-etapp toob kohale kõik maailma tipud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov (paremal) ja Ruben Limardo Gascon 2013. aasta MMi finaalis
Nikolai Novosjolov (paremal) ja Ruben Limardo Gascon 2013. aasta MMi finaalis Foto: SCANPIX

Sel nädalavahetusel Kalevi spordihallis peetavale 45. Tallinna Mõõga vehklemisturniirile meeste epees on registreerunud rekordiliselt 248 vehklejat 39 riigist. Turniiri varasem osalejate rekord pärineb aastast 2011, mil Tallinna Mõõka jahtis 245 vehklejat.

Kohal on kõik maailma esikümnesse kuuluvad vehklejad, maailma esisajast on esindatud aga 78 sportlast. Teiste seas on kohal valitsev maailmameister ja maailma edetabelijuht prantslane Ulrich Robeiri, vigastuspausilt naasev Londoni olümpiavõitja venetsueelalane Ruben Limardo Gascon ja kahel viimasel turniiril Tallinna Mõõga võitnud šveitslane Max Heinzer.

Turniirile on registreerunud ka 16 Eesti meesvehklejat eesotsas kahekordse maailmameistri Nikolai Novosjolovi ja tänavuse MMi kaheksanda mehe Sten Priinitsaga.

Individuaalturniiri eelringid peetakse reedel ja põhiturniir laupäeval. Pühapäeval peetakse meeskondlik etapp, kus osalevad 29 riigi meeskonnad. Sissepääs Kalevi spordihalli on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles