Video: San Marinole kuulub MMide kiirusrekord

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Marino jalgpallikoondislased (sinises) kohtumises Inglismaaga käimasolevas valiksarjas.
San Marino jalgpallikoondislased (sinises) kohtumises Inglismaaga käimasolevas valiksarjas. Foto: SCANPIX

San Marino koondis paistab enamasti silma negatiivsete rekorditega, kuid samas on nende jalgpallur Davide Gualtieri praeguseks kirjutanud oma nime MMide ajalukku. 1994. aasta MM-valiksarjas suutis ta Inglismaa koondise väravavõrku sahistada juba 8,3 sekundit pärast avavilet ning tegemist on siiani kõige kiirema väravaga. Palli pidi võrgust välja noppima Inglismaa legendaarne puurilukk David Seaman.

Ajalooline sündmus ei leidnud siiski aset väikeriigi enda koduareenil Stadio Olimpicol, kuna San Marino võõrsutas inglasi toona Itaalia pinnal, kui kohtumine toimus Bolognas Renato Dall’Ara areenil.

San Marino suutis selles ajaloolises kohtumises eduseisu hoida 21. minutini, kui viigivärava lõi Paul Ince. Lõpuks toimus totaalne lagunemine ja inglased võtsid 7:1 võidu.

Kui Gualtieri nimel on MM-valiksarjade ja üldine rekord, siis finaalturniiri tippmargi omanikuks on türklane Hakan Sükür, kes lõi 2002. aasta MMi pronksimängus Lõuna-Korea vastu värava 10,8 sekundit pärast avavilet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles