Vettel Abu Dhabi etapi eel: see saab olema emotsionaalne nädalavahetus

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja tänavune hooaeg saab oma lõpplahenduse juba sel nädalavahetusel, kui kuninglik võidusõidusari jõuab Abu Dhabisse. Viimast korda Red Bulli rooli keerav neljakordne maailmameister Sebastian Vettel tunnistas, et eesootav nädalavahetus saab olema emotsionaalne.

Vettel teatas mõnda aega tagasi, et tahab uuel aastal lahkuda Red Bullist, kus ta on sõitnud alates 2009. aastast. Oma viimase Red Bulli tiimis sõidetava etapi eel tunnistas Vettel, et käesolev nädalalõpp saab olema mitmes mõttes eriline.

«Minul isiklikult on Abu Dhabi ringrajaga väga erilised mälestused; just siin tulin ma 2010. aastal oma lemmikautoga esimest korda maailmameistriks,» meenutas Vettel. «See oli nädalavahetus, mida ma kunagi ei unusta, ning ka tänavune etapp tähistab järjekordset suurt hetke mu karjääris: see on mu viimane sõit Red Bull Racingu meeskonnas. Loomulikult saab see olema emotsionaalne nädalavahetus, sest meil on palju häid ühiseid mälestusi, aga naudin seda nädalavahetust tiimiga ja väikese õnne korral saame ehk ka poodiumikoha,» lisas Vettel.

Enne viimast etappi on tänavune maailmameister veel selgumata: Mercedese sõitja Lewis Hamilton on 334 punktiga liidrikohal, tema tiimikaaslane Nico Rosberg on 317 punktiga teisel kohal. Tiitlikonkurentsist on juba väljas Daniel Ricciardo, kes hoiab 214 silmaga kolmandat kohta. Vettel on omakorda 159 punktiga neljas, aga Fernando Alonso ja Valtteri Bottas on sakslasest vaid kahe ja kolme punkti kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles