Hamilton pärast tiitlipidu: eesmärk on saada veel paremaks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamiltoni pidu oli vaikne ja lühike, kuna juba on mehe mõtted järgmisel hooajal ja tiitli kaitsmisel
Lewis Hamiltoni pidu oli vaikne ja lühike, kuna juba on mehe mõtted järgmisel hooajal ja tiitli kaitsmisel Foto: SCANPIX

Eile teist korda vormel-1 maailmameistriks kroonitud britt Lewis Hamilton oli täna hommikul taas ajakirjanike ees ning rääkis juba järgmisest hooajast.

Hamilton jättis Mercedese tiimiga selja taha suurepärase aasta ning juba eilsel tiitlipeol võeti arutluse alla teemad, kuidas veelgi paremaks muutuda. Hamiltoni sõnul ei ole ta suurem asi napsimees ning tiitlivõidu puhul võttis ta kõigest ühe sümboolse klaasikese. Samal ajal jagus juttu kauemaks Mercedese juhi Toto Wolffiga.

«Meie unistus on minna järgmisele hooajale vastu veelgi tugevamana,» sõnastas Hamilton oma järgmise eesmärgi. «Ma tõesti usun, et tuleme tagasi väga, väga tugevana. Meie koostöö Petronasega peaks mootorit ja autot veelgi paremaks muutma. Tean, et asjad liiguvad juba õiges suunas ning ma ei jõua ära oodata, millal saan tehasesse minna ja ise arengule abiks olla.»

Lisaks kavatseb Hamilton talvel mõelda selle peale, miks ta tänavusel aastal kvalifikatsioonides pidevalt tiimikaaslasele Nico Rosbergile alla jäi. «Kõige olulisem on muidugi võistlussõit, kuid see muutub kaks korda raskemaks, kui pean tiimikaaslase selja tagant startima. Loomulikult kavatsen kõvasti tööd teha, et selles vallas areneda,» rääkis ta.

Mercedese ülemvõim tänavusel hooajal võimas. Konstruktorite karikas võideti 701 punktiga, teise koha saanud Red Bull jäi ligi 300 punkti kaugusele. Pilootide arvestuses võitlesid terve hooaja vältel tiitli eest vaid Hamilton ja Rosberg. Ainsana sai lisaks neile kahele etapivõidust rõõmu tunda Daniel Ricciardo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles