Hamilton tegi tuleviku suhtes kindla avalduse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Pühapäeval Abu Dhabi etapil võidutsenud ja vormel-1 sarjas teistkordselt maailmameistriks tulnud Lewis Hamilton rääkis järgmisest hooajast ja kinnitas, et kavatseb endale kindlaks jääda ega taha loobuda numbrist 44, mille all ta praegu sõidab.

Kui varasematel aastatel oli F1 sarjas traditsiooniks, et valitsev maailmameister sõidab numbri all 1, siis 2014. aastast võeti kasutusele muudatus, mille järgi saavad kõik sõitjad - sealhulgas ka valitsev tšempion - ise valida, mis numbri all nad oma karjääri lõpuni sõidavad. Mercedese rooli keerav Hamilton valis hooaja alguses oma numbriks 44, kuid saaks nüüd järgmisest aastast mulluse maailmameistri Sebastian Vetteli käest enda käsutusse numbri 1, aga Briti sõitja teatas, et ta ei kavatsegi numbrit vahetada.

«44 on minu number,» teatas Hamilton, kes on isegi lasknud sama numbri oma parema kõrva taha tätoveerida. «Võitsin kardisarjas oma esimese meistritiitli numbri all 44 ja kavatsen meeskonnalt küsida, kas saan selle ka edaspidi oma masinale jätta. Minu jaoks ei ole oluline, kas mu autol on peal number 1 või mitte,» lisas Hamilton.

Tänavusel hooajal number 1 masinas sõitnud Vettel istub uuest hooajast Ferrari roolis numbri all 5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles