Korvpalli EM: Eesti alagruppi lisanduvad ka Hispaania või Leedu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

FIBA avaldas täna 2015. aasta korvpalli Euroopa meistrivõistluste asetused alagrupiloosimiseks, mis leiab aset 8. detsembril Pariisis Disneylandis.

Eesti kuulub viimasesse loosimisgruppi koos Hollandi, Venemaa ja Islandiga. Seoses sellega, et Eesti alagrupikaaslane Läti on asetatud kolmandasse tugevusgruppi, säästetakse meid sellistest vastastest nagu Kreeka, Türgi ning Bosnia ja Hertsegoviina. Samuti pääseme me samas tugevusgrupis olevast Venemaast, vahendab basket.ee.

Esimesest grupist võime vastaseks saada kas Hispaania või Leedu, sest Prantsusmaa ja Horvaatia on juba alagrupiturniiri korraldajad. Samuti ei saa me kohtuda Soome, Saksamaa ja Sloveeniaga. (Saksamaa korraldab Berliinis ühte alagruppi, Soome on valitud Prantsusmaa partneriks Montepllier’is, Sloveenia Horvaatia partneriks Zagrebis.)

Alagrupiturniir leiab aset niisiis Berliinis, Riias, Zagrebis ja Montpellier'is ajavahemikus 5.-11. september (Riias 5.-10. september). Kõik playoff-kohtumised peetakse Prantsusmaal Lille'is 12.-20 septembril 2015.

Tugevusgrupid:

1. Prantsusmaa, Leedu, Hispaania, Horvaatia

2. Sloveenia, Ukraina, Serbia, Soome

3. Kreeka, Türgi, Läti, Bosnia ja Hertsegoviina

4. Poola, Belgia, Makedoonia, Itaalia

5. Saksamaa, Iisrael, Tšehhi, Gruusia

6. Holland, Venemaa, Island, Eesti

Tugevusgruppidest lisandub Riia alagruppi Eestile ja Lätile lisaks seega:

1. Kas Hispaania või Leedu

2. Ukraina või Serbia

4. Poola, Belgia, Itaalia või Makedoonia

5. Gruusia, Iisrael või Tšehhi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles