Postimehe otsepilt: Tartu kaotas eurosarjas tugevatele itaallastele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Bigbank võrkpallimeeskond jätkas täna euroteekonda tugevuselt kolmandas karikasarjas Challenge Cupil, kus võõrustati 1/16-finaalis Itaalia meistriliiga võistkonda CMC Ravennat. Kodusaalis mänginud Tartu pidi tunnistama vastaste kindlat 3:0 paremust (15, 11, 23).

Postimees vahendas mängust otsepilti.

Mängu eel:

Hüppeliigese vigastuse tõttu ei alusta Tartu poolel algkoosseisus nurgaründaja Robert Täht. Peatreener Andrei Ojametsa sõnul on võimalik, et ta sekkub vahetusest.

Ravenna esinduse näol on tegemist Itaalia SuperLega keskmikuga, kes jäi eelmisel hooajal esimesena play-offist välja, lõpetades põhiturniiri üheksanda kohaga. Tänavu saavutati ideaalne algus, kui kolme vooru järel jagati täisedu üheksa punktiga esikohta. Edaspidi ei ole nii kõrgelt enam lennatud - viie mänguga koguti vaid kolm punkti ning kaheksa vooru järel hoitakse 12 silmaga seitsmendat kohta. Nädalavahetusel jäädi kodusaalis 0:3 (-15, -20, -29) alla liiga liidrile Modena Volleyle. 

Ravenna võistkond on Itaalia meistriliigale kohaselt küllaltki multikultuurne, pakkudes mänguvõimalust lisaks kodumaistele palluritele ka ühele argentiinlasele, bulgaarlasele, kreeklasele ja sloveenile. Lisaks on meeskonnas üks Ameerika Ühendriikide passiga võrkpallur ja kaks Brasiilia sportlast. Esimeses kohtumises Tartus on külalistel üks puuduja - vigastuse tõttu ei tule väljakule Ravenna pikim mängija (217 cm) Renan Zanatta Buiatti (Brasiilia), vahendab volley.ee.

Tuntuimaks võib pidada 34-aastast võistkonna põhiliberot Andrea Barit, kes on koos Itaalia koondisega võitnud pronksmedali 2012. aasta Londoni olümpiamängudelt ja hõbedase autasu 2011. aasta Euroopa meistrivõistlustelt. 2005.-2013. aastal maailma ühes parimas meeskonnas Trentino Volleys pallinud Bari võitis selle aja jooksul kolmel korral Euroopa Meistrite liiga karika ja kolmel korral ka Itaalia meistritiitli. Itaallane tunnistati kahel korral (2010 ja 2011) Meistrite liiga ja 2011. aasta Euroopa meistrivõistluste parimaks liberoks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles