Federer kritiseeris uue liiga reegleid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitslane Roger Federer on esialgse vastumeelsuse järel otsustanud siiski uue sarjaga liituda.
Šveitslane Roger Federer on esialgse vastumeelsuse järel otsustanud siiski uue sarjaga liituda. Foto: Reuters/ScanPix

Maailma üks paremaid tennisiste Roger Federer pole uuest tenniseturniiride sarjast vaimustuses. Novembris loodud Rahvusvaheline tennise liiga hõlmab võistkondlikke turniire New Delhis, Manilas, Singapuris ja Dubais, kus osalevad vaid tippmängijad.

17-kordne Suure Slämmi võitja sõnas BBC vahendusel, et uus sari ei kattu tema arusaamadega tennisest. «Seal on reegleid, mida ma ei mõista ja mis tunduvad mõttetud ja keerulised. Mina olen harjunud traditsioonilise tennisega ja mulle sobib praegune süsteem,» sõnas ta.

«Kui hakkad juba serviliigutust tegema ja näiteks palli õhkuvise läheb untsu, ei saa uuesti visata, vaid see läheb veana arvesse,» toob ta näite. «Samas on osa reegleid sellised, mis muudavad mängu lõbusamaks.»

Lisaks kehtib mängudes näiteks 20-sekundiline servimise ajaline piirang, samuti «Power Point», mida saab kasutada kord setis. Ehk servi vastu võttev tiim saab öelda enne punkti mängimist, et järgmine on topelt.

33-aastane Federer osales esimesel etapil New Delhis, mis jääbki tema jaoks ainsaks osavõtuks liigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles