Ferrari vormel-1 tiimi raputavad suured ja olulised muudatused

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pat Fry (vasakul) ja Renato Bisignani.
Pat Fry (vasakul) ja Renato Bisignani. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 meeskond elab jätkuvalt muutuste tuules, sest tiimist lahkuvad pikaaegne peainsener Pat Fry ja peakonstruktor Nicholas Tombazis.

Fry on Ferraris töötanud alates 2010. aastast ja Tombazis alates 2006. aastast. Uus tiimijuht Maurizio Arrivabene selgitas, et muutuste põhjuseks on vajadus uue selgema struktuuri ja selgema tööjaotuse järele.

McLarenist üle tulnud Fry liitus Ferrariga esmalt kui šassii eest vastutava osakonna tehnikainsener ning edutati peainseneriks mullu, kui tema senise ametikoha võttis üle James Allison. Tombazis alustas vormel-1 sarjas tööd juba 1994. aastal Benettoni tiimi ridades ning liitus Ferrariga esmakordselt 1994. aastal. Ta naasis tiimi 2006. aastal, olles vahepeal töötanud kaks aastat ka McLarenis.

Allison jätkab ametis tehnikainsenerina ning talle alluvad uus peakonstruktor Simone Resta ja jõuallikate osakonda juhtiv Mattia Binotto. Samuti vastutab Allison vähemalt ajutiselt kõige eest, mis toimub võistluse ja treeningute ajal rajal. Tiimi võistlusvälise tegevuse eest vastutab nüüdsest Massimo Rivola. GT-sarja ja Corse Clientele'i programme juhib Antonio Coletta, noorte sõitjate akadeemia juhtimist jätkab vahetult Arrivabenele aru andev Luca Baldisserri.

Lisaks teatas Ferrari, et seni Scuderia Ferrari pressiosakonda juhtinud Renato Bisignani hakkab vedama Arrivabene poolt värskelt asutatud marketingiosakonda, tiimi pressipealikuks saab aga tunnustatud ajakirjanik Alberto Antonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles