Andersoni koduklubi sai eurosarjas sobiliku vastase

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson.
Merike Anderson. Foto: Rando Reining

Tänase sünnipäevalapse Merike Andersoni koduklubi Castors Braine lõpetas võidukalt aasta nii korvpalli Belgia liigas kui Eurocup' sarjas. Sai selgeks ka Braine'i vastane eurosarja 1/8-finaalis, vahendab Basket.ee.

Viimases jõulueelses liigamängus alistas Braine võõrsil Kangoroesi 98:63 (47:29). Anderson oli väljakul 16 minutit (mitte algkoosseisus), viskas 10 punkti, võttis kolm lauda ja andis ühe korvisöödu (visked 1/1, 5/2, 2/2), lisaks kolm viga ja seitse pallikaotust. Klubil on tabelis täisedu 11 võitu.

Eurocupis lõpetas Braine alagrupiturniiri samuti täisedu kuue võiduga – seega pole lätlase Ainars Zvirgzdinsi juhendatav naiskond tänavu veel kaotusekibedust tundnud. Viimases voorus alistati kodus ungarlaste Miskolc 87:65, Andersonilt 22 minutiga 5p+1lp+3rs, tabavus 3/1, 7/0, 4/3.

16 parema playoff-ringiks reastati võistkonnad alagrupiturniiri võitude ja punktide vahe põhjal ühises pikas reas, kuue võiduga lõpetas alagrupi lisaks Braine’ile vaid Ungari klubi Sopron. Nii ilmneski, et Braine peab kohtuma prantslaste Flammes Carologa (saldo grupis 4-2), kellega mängiti juba ühes alagrupis. Seega 15. ja 22. jaanuaril kohtutakse selle klubiga tänavu kolmandat ja neljandat korda. Alagrupis võideti neid kodus 19 ja võõrsil 27 punktiga.

Leedus teenis tänavu esmakordselt mänguaega Ele-Riin Tammik. Kaunase Hoptrans-Sirenos alistas kodus Ruta-Universitetase Šiauliaist 72:48. Tammik osales 10 minutit ja tõi kaks punkti, lisaks tegi ta kolm isiklikku viga. Kaunase naiskond on aga tõusnud viie võidu ja üheksa kaotusega tabelis kuuendaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles