Postimees Kataris: Mart Poom iseloomustab koondise noori väravavahte

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Meerits (vasakul) ja Matvei Igonen (keskel) kuulavad eilsel treeningul Mart Poomi juhtnööre.
Marko Meerits (vasakul) ja Matvei Igonen (keskel) kuulavad eilsel treeningul Mart Poomi juhtnööre. Foto: Postimees

Eesti jalgpallikoondis tuli Katari kahe noore väravavahiga – seekord said oma võimaluse 18-aastane Matvei Igonen ja 22-aastane Marko Meerits. Kui viimane on koondise särki karjääri jooksul kahel korral juba kandnud, siis Igonen kutsuti rahvusmeeskonda esmakordselt. Palusime jalgpallikoondise väravavahtide treeneril Mart Poomil noori puurivahte iseloomustada.

Poom Igonenist:

«Ta on Eesti üks lootustandvamaid ja andekamaid väravavahte. Matvei sai väga noorelt Tallinna Infoneti põhiväravavahiks ning on kahel viimasel aastal teeninud palju mänguaega ja saanud kõvasti meistriliiga kogemust. Lisaks on ta mänginud noortekoondises ning viimati U19 valikturniiril tegi Matvei väga häid mänge. Pärast seda käis ta Inglismaal Barnsleys testitreeningutel. Kindlasti üks noori väravavahte, kellel tasub silm peal hoida. Kui ta jätkab arenemist ja teeb kõvasti tööd, siis ootab teda suur tulevik.»

Poom Meeritsast:

«Ta on Igonenist kogenum mees ja koondises on ta samuti juba mänginud. Suvel siirdus Marko Hollandi esiliigas mängivasse Emmenisse, kus saab regulaarselt mänguaega, mis on talle ainult kasuks tulnud. Seal on Marko olnud kindel põhiväravavaht ja mänginud pool hooaega väga hästi. Kuna tal lõppes ära U21 koondise karjäär, siis arvestame temaga järgmistel aastatel juba A-koondise juures, kus ta toob väravavahtide tiimi konkurentsi juurde.»

Täna kell 16.30 algavas sõprusmängus Katariga seisab Eesti postide vahel Meerits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles