Nokaudikuningas jahib esimest meistrivööd ja seejärel Klitško skalpi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deontay Wilder.
Deontay Wilder. Foto: SCANPIX

17. jaanuaril kohtuvad Las Vegases raskekaalu WBC tiitlimatšis Bermane Stiverne ja Deontay Wilder. Väljakutsuja Wilder vaatab aga juba kaugemale ning ta loodab peagi vastamisi minna ka Vladimir Klitškoga.

WBC meistrivöö omanikuks on praegu 36-aastane Kanada esindaja Stiverne, kes senise karjääri jooksul on pidanud 26 matši, millest ta on võitnud 24 ning viigistanud ja kaotanud ühe. Tiitli sai ta enda valdusesse mullu, kui ta alistas ameeriklase Chris Arreola.

Tiitlimatši eel pakatab enesekindlusest aga Stiverne vastane Wilder, kes on karjääri jooksul võitnud kõik 32 matši ja seejuures on ta alati oma vastase nokauteerinud. Juba praegu avaldas ta lootust, et võidu järel võiks ta vastamisi minna WBO, WBA, IBO ja IBFi meistrivööde omaniku Klitškoga.

«2015. aastal tahaksid inimesed kõige rohkem näga Klitško ja Wilderi matši,» teatas Wilder. «Keegi ei viitsiks vaadata Vladimiri ja Bermane Stiverne matši. Kõik tahavad näha ikkagi Deontay Wilderi ja Vladimir Klitško duelli ja selle lõpptulemust. Ma annan endast kõik, et see matš toimuks.»

Klitško on juba ammu avaldanud lootust heidelda ka WBC meistrivöö nimel ja saada poksimaailma absoluutseks tšempioniks. Wilderi arvates tahaks Klitško ise poksida aga Stivernega, kuna see oleks tema jaoks lihtsam matš.

29-aastane Wilder oleks ka oma parameetritelt ukrainlasele vääriline vastane. Ameeriklase pikkuseks on 201 cm ning käte siruulatuseks 213 cm. Klitško vastavad näitajad on 198 cm ja 206 cm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles