Karm Dakar nõudis taas elu: hukkus Poola mootorrattur

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michal Hernik paar päeva tagasi Dakari ralli stardis.
Michal Hernik paar päeva tagasi Dakari ralli stardis. Foto: SCANPIX

Karm Dakari ralli nõudis taas võistleja elu, kui eilse kolmanda katse järel jäi kadunuks mootorrattal võistelnud Michal Hernik. Poolaka surnukeha leiti otsingute käigus mitu tundi hiljem.

Korraldajad avastasid katse lõpuosas, et Herniku GPS-saatja ei anna enam signaali, ning asusid poolakat otsima. Kiirabihelikopter leidis 39-aastase ratturi surnukeha ettemääratud distantsilt 300 meetri kauguselt. Ralli korraldajate sõnul ei olnud sündmuspaigas väliseid märke õnnetusest.

39-aastane Hernik osales Dakari rallil esmakordselt, kuid oli varem võistelnud mullusel Abu Dhabi kõrberallil ja 2013. aasta Maroko rallil. Mullu hukkusid Dakari rallil mootorrattur Eric Palante ning kaks pealtvaatajat. Kokku on Dakari rallil aastate jooksul elu jätnud 28 võistlejat, lisaks 38 pealtvaatajat või ralliga seotud inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles