Noored rattamehed valmistuvad Kirsipuu abiga hooajaks Hispaanias

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgratturite hooajaeelne laager Hispaanias.
Eesti jalgratturite hooajaeelne laager Hispaanias. Foto: Sander Maasing

Ligemale 20 Eesti ratturit, kellest enamik on U23 maanteekoondislased, on kogunenud Hispaaniasse hooajaks ettevalmistuse teise laagrisse, mis kestab kuni jaanuari lõpuni.

Hispaania laager on jätkuks enne jõulupühasid Portugalis toimunud kolmenädalasele laagrile, kus treeningud on juba märksa intensiivsemad, sest hooaja avastart ei ole paljudele enam kaugel.

Möödunud kolme päeva jooksul on ratturid laagrisse kogunenud, esimesed «soojendustreeningud» tehtud ning treeninggrupp on valmis tõsiseks tööks. Küll on ratturid jagatud kahte gruppi, võttes arvesse senist ettevalmistust, hetketaset ning võistlushooaja alguse kaugust. Pikemad mahutreeningud on laagri jooksul ulatumas kuni 6 tunnini, kuid olulisel kohal on ka intensiivsed treeningud, sest paljude laagris olevate ratturite jaoks algab võistlushooaeg juba veebruari esimeses pooles.

Laagri läbiviimisel hoiab silma peal Jaan Kirsipuu, kes sõidab treeningutel ka ise kaasa, et lähedalt näha, kuidas noored rattamehed koormusele vastu peavad ning vastavalt selle ka korrektuure teha.

Peamistele U23 maanteekoondise kandidaatidele on Hispaania laager finantseeritud Eesti Jalgraturite Liidu poolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles