Juhkami säras võidukas kontrollmängus

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami Valgevene vastu ründamas.
Martti Juhkami Valgevene vastu ründamas. Foto: volley.ee

Eesti võrkpallikoondislaste Martti Juhkami ja Oliver Venno meeskond Innsbrucki Hypo Tirol alistas eile peetud sõprusmängus tulemusega 3:1 Itaalia SuperLega tiimi Milano Revivre.

uhkami oli 15 punktiga resultatiivseim ning Itaalia veebiportaalid hindasid teda ka mängu parimaks. Venno panustas oma meeskonna võitu 11 silma, vahendas volley.ee.

«Vaatamata viietunnisele mikrobussi sõidule suutsime vastastest paremad olla. Jõudsime otse soojendusele ja seetõttu oli algus krobeline,» rääkis Juhkami seiklustest mängule jõudes, täpsustades: «aga mida mäng edasi, seda paremaks meie sooritused läksid. Tegemist ei olnud kindlasti ilusa mänguga, sest tegime palju lihtvigu.»

Eilne sõprusmäng oli seotud järgmisel nädalal jätku saava Euroopa meistrite liigaga, kus Innsbruck läheb 21. jaanuaril alagrupiturniiri viiendas voorus vastamisi Ceske Budejovice Jihostroj (Tšehhi) meeskonnaga. Alagrupi viimases mängus võõrustatakse 27. jaanuaril Antwerpeni Precurat (Belgia). Nelja vooru järel juhib F-alagruppi Belchatowi SKRA (12 punkti, Poola), järgnevad Antwerpen (9), Innsbruk (3) ja Ceske Budejovice (0). Alagrupifaasist edasi pääseb iga (kokku on 7 gruppi) alagrupi võitja ja viis parimat teise koha saavutanud meeskonda.

«Ise tunnen ka, et väiksed muutused rünnakule minnes on teinud ründemängu paremaks ja võime julgelt mängudele vastu minna,» rääkis Juhkami positiivses toonis eelseisvatele meistrite liiga mängudest. Meeskonna heitkeseisu kohta teadis Juhkami rääkida, et kapten Janis Peda (Läti) on juba peaaegu kuu aega vigastatud ja Lorenz Koraimann (Austria) oli haige. «Brasiillane Soeres, kes oli seni meeskonna neljas nurgaründaja, on saanud viimasel ajal palju mänguaega, ja saadud enesekindlusega teinud suure arenguhüppe,» rõõmustas Juhkami.

Austria meistrivõistlustel jätkas Innsbrucki meeskond jaanuaris kahe järjestikuse võiduga, esmalt mängiti 7. jaanuaril 3:0 üle Raiffeisen ning seejärel kolm päeva hiljem sama tulemusega Weiz.

Kohtumises Raiffeiseni vastu olid eestlased sõiduvees, resultatiivseim oli 15 punkti (kasutegur +11, rünnak 64%) toonud Venno, hea mänguga (14 punkti, +10, 55%) sai hakkama ka Juhkami. Ka viimases 3:0 võidumängus VBC Weizi vastu olid eestlased hästi pildis - resultatiivseim oli seekord Juhkami (15 punkti, +6, 52%), Venno arvele jäi 13 silma (+9, 45%).

Innsbruck on meistrivõistlustel võitnud nüüd 14 mängu järjest, 41 punktiga hoitakse selget esikohta. Järgneb suurim rivaal SK Posojilnica Aich/Dob (33 punkti), kolmas on UVC Holding Graz (24).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles