Ogier: Loeb ei ole normaalne

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslaste võim: kahekordne maailmameister Sebastien Ogier (paremal) ja üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb.
Prantslaste võim: kahekordne maailmameister Sebastien Ogier (paremal) ja üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb. Foto: SCANPIX

Pika pausi järel rallirajale naasnud Sebastien Loebi kiirus nädalavahetusel peetud Monte Carlo MM-rallil oli praeguste tippude tasemel või paremgi ning kahel viimasel aastal maailmameistriks tulnud Sebastien Ogieri meelest on tegemist ebanormaalselt hea sõitjaga.

Viimati MM-sarjas aasta tagasi võistelnud üheksakordne maailmameister Loeb heitles Monte Carlos Ogieriga liidrikoha pärast, kui tegi reede õhtul peetud kaheksandal katsel sõiduvea ja lõhkus auto, kaotades mitu minutit. Kahel viimasel päeval oli Loeb aga kiireim mees, noppides viis katsevõitu ja saades kokkuvõttes kaheksanda koha.

«Kas mäletate, mida enne rallit ütlesin? Olin kindel, et Loeb on võimeline kõigiga võitlema ja nii läkski. Aga see ei tähenda, et selline asi oleks normaalne. See ei ole normaalne! Ta on lihtsalt Loeb! Ta sõitis esimesest katsest alates esikoha tempos ja pidime sellega arvestama,» sõnas Volkswagenil kihutav Ogier, kellel polnud pärast Loebi eksimust võidu kindlustamisega kuigi suuri probleeme.

«Enne rallit arvasin, et kedagi ei tohi maha kanda. Aga olime Sebiga ülejäänutest kõvasti kiiremad. Pärast tema viga pidin olukord kontrollima ja seda oli katse käigus vaheaegu teadmata veelgi raskem teha,» viitas Ogier tänavusest hooajast rakendunud reeglitemuudatusele. «Laupäeval oli mu sõidurütm seetõttu täiesti vale, aga samas saime hea võimaluse sellest õppida,» lisas prantslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles